Liste de așteptare la Spitalul Municipal Clujana. Programările se fac greu. Care sunt explicațiile

 

Un pacient care a dorit o programare la Spitalul Municipal Clujana are mari probleme și nimeni nu oferă vreun răspuns. 

 

Alexandru Odobescu a încercat să își facă o programare la Secția de Urologie, dar nimeni nu îl bagă în seamă. 

 

Pentru o programare la Urologie am consultat site-ul de programari si nu e niciun medic disponibil, nici daca as dori de pe acum pe anul 2026.

 

La telefon mi se spune sa sun in jurul datei de 14 a lunii, sun si mi se spune ca pentru lunile mai si iunie medicii nu au dat niciun loc disponibil de consultatie in ambulator. Solicit pentru luna iulie. Nu am pretentia sa fie medicul la cheremul meu, desi la cat platim asigurari de sanatate... Ei, mi se spune ca pentru iulie nu se fac inca programari. 

 

In aprilie mi s-a spus sa sun in luna mai dupa data de 14, in mai mi s-a spus sa sun in iunie dupa data de 14, ca poate domnii doctori vor da vreun loc de programare. Asa sa fie? Medicii sa fie de vina? Serviciul programari sa lucreze prost? Nu acuz pe nimeni, doar ma simt jecmanit daca tot platesc peste 10000 de lei asigurari de sanatate. Cert este ca la mai toate specializarile de la acest spital programare on line aproape ca nu functioneaza”, a reclamat clujeanul.

 

Manager Interimar al Spitalului, Dr. Claudia Fekete-Nicorici, a explicat că s-a produs o aglomerație pentru că este singurul serviciu de urologie în ambulator.

 

Oamenii au trei modalități de a se programa. Să vină la fișier personal, unde li se spune când e ziua când se fac progamările, pentru că încercăm ca toți medicii din ambulator să își dea listele de programări într-o singură zi ca să li se ofere alternativa programării la mai mulți medici, nu numai la unul. Se pot face și la telefon, dar avem un singur număr de telefon la care să răspundem, pentru că durează până când ne programăm cu mai multe numere și mai mult personal, și atunci programările la telefon se fac între 8.00 și 16.00, de lunea până vinerea. Pe site -ul spitalului, dacă se intră, este un link. Funcționează, dar poate e mai greu pentru unii. Se poate să se prezinte și la cabinet, dacă pacientul este din oraș. Este un număr limitat de consultații. Urgențele se iau peste consultații, peste programările bolnavilor cronici.

 

Colegii de la urologie lucrează de dimineață până seara. Este un singur serviciu de urologie în ambulator. Institutul de Urologie de dincolo nu știu în ce măsură mai face consultații. Și în secția de urologie și în ambulator vin mai mulți pacienți de când sunt probleme cu Institutul de Urologie și Transplant Renal. Sunt situații în care și în 2 - 3 luni se poate aștepta. Dacă pacienții au probleme prin telefon, pot veni direct aici și se înțelege situația. Nu cred că a fost cineva vreodată refuzat. Sunt asistentele care iau primul contact cu pacientul. Cu răbdare se rezolvă cazurile”, a explicat managerul Spitalului.

 

Dacă ați surprins un incident care păoate deveni și știre și ați vrea să fie sesizat autorităților, ne puteți scrie pe adresa office@stiridecluj.com sau să ne trimiteți imagini prin rubrica ”Fii reporter!”. De asemenea, ne puteți contacta pe Facebook.

Comentarii Facebook