Miercuri 24 Aprilie

Lidl Cluj funcționează cu TUPEU pe Frunzișului. Emil Boc: Au primit AMENDĂ. Nu avem ce face mai mult

 

Magazinul Lidl, de pe varianta Zorilor - Mănăștur, funcționează la limita legalității, fără a avea aviz de la Primăria Cluj-Napoca.

 

În mod normal, un mic întreprinzător din oraș nu ar fi avut curaj să funcționeze fără a avea un orar emis de municipalitate, dar Lidl se pare că nu se teme.

 

Marea problemă este nerealizarea sensului giratoriu. Am înțeles că sunt motive de proprietate. Sunt încă în niște dipuste pe această temă. Acolo lucrarea este incompletă, pentru că auorizația de construcție a fost emisă cu realizarea sensului giratoriu, pe cheltuiala intreprinzătorului.

 

Din câte am aflat de la colegii mei de la Primărie, nu au avizat orar de funcționare, aviz de la ISU am înțeles că nu trebuie, dar nu îl au. Pe de altă parte, sensul giratoriu care trebuia să fie făcut nu este făcut. Primăria nu a emis dovada de dare în folosință, nu a recepționat lucrarea, și nici nu o va face atâta timp cât acest sens giratoriu nu va fi făcut. 

 

Lidl este undeva la limită. Primăria mai mult nu poate face. Lidl nu își poate întabula clădirea pentru că nu are dovada de luare în folosință și că a îndeplinit tot ceea ce era prevăzut în autorizația de construcție și anume a unui sens giratoriu. Acesta va face legătură cu viitoare centură a Clujului, care va merge spre capăt, spre strada Câmpului, și se va intersecta cu centura metropolitană și va fi o cale de intrare și ieșire din Cluj-Napoca. 

 

Orar de funcționare nu are Lidl și acum așteptăm să finalizeze proiectul. Au primit o amendă consistentă pentru că au construit o rampă pietonală de acces, care nu era prevăzută în autorizația de construcție. Lucrarea a fost făcută și a fost demarată funcționarea fără avizul Primăriei”, a explicat primarul Emil Boc, la Realitatea FM.

 

Amenda pentru nerespectarea autorizației de construcție este cuprinsă între 20.000 de lei și 40.000 de lei.

 

Orarul emis de Primărie este mai mult o chestiune de principiu. În normele metodologice de aplicare a OG nr. 99/2000 se arată că orarele de funcționare pot fi stabilite și de către consiliile locale, care pot adopta în acest sens regulamente.

 

Totuși, în momentul de față, administratorul unui centru comercial are dreptul să-și stabilească propriul orar de funcționare.

 

Probabil din acest motiv, Lidl și-a permis să deschidă din 8 decembrie magazinul de pe strada Frunzișului.

Comentarii Facebook