Miercuri 24 Aprilie

Liderul organizatiei extremiste Noua Garda Maghiara, retinut la Cluj pentru ca avea insemne fasciste - Galerie FOTO


Liderul organizatiei extremiste Noua Garda Maghiara, Balazsi Pal Gergely, a fost ridicat de politisti clujeni la finalul manifestarilor dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Tanarul avea pe haine insemne fasciste, interzise prin lege in Romania.

Pe haina lui Balazsi Pal Gergely scria "Meine Ehre heißt Treue" (Onoarea mea este loialitatea), un mesaj folosit si de trupele naziste SS.

Liderul Batalionului Secuiesc al organizatiei Noua Garda Maghiara a fost ridicat de politie de pe strada in jurul orei 14.30, din Piata Unirii. El a fost audiat cateva ore si i-a fost intocmit dosar penal, cauza fiind trimisa mai departe la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca.

Alte trei tinere din Bucuresti, Bihor si Covasna au fost surprinse de politisti in timp ce afisau un banner de 3,5-2 metri cu harta Ungariei Mari si fotografii cu persoanele participante la Revolutia din 1848.

B. Eva Eszter, din Bucuresti, V. Imola din Oradea, judetul Bihor, si P. Imola Beata, din Sf. Gheorghe, judetul Covasna, toate trei cu varsta de 21 ani, sunt cercetate acum si politistii urmeaza sa stabileasca incadrarea faptei.

 

Citeste si...

Extremistii maghiari au purtat la Cluj pancarte cu "Tinutul Secuiesc - nu este Romania" - VIDEO si FOTO

Ministrul Sanatatii Attila Cseke a marsaluit alaturi de sute de oameni la Cluj de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni - VIDEO

Comentarii Facebook