Liceul Ghibu rămâne cu clasa de mate-informatică

 

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a reanalizat decizia de a tăia o clasă de la Liceul Onisifor Ghibu. 

 

Consiliul de Administrație al liceului a decis ca din patru clase a noua, din toamna anului 2016 să rămână numai 3, renunțând la cea de mate-info, una dintre cele mai bune din județ.

 

Părinții, elevii și profesorii au protestat, iar luni dimineața Inspectoratul Școlar Județean Cluj a revenit asupra deciziei. 

 

Am aprobat cererea părinților de a da înapoi această clasă. Toată lumea s-a grăbit să ia atitudine înainte să fie luată o decizie finală. În această dimineață, am stabilit pentru acest an și nu pentru că am fi luat act de presiuni. Atâta timp cât lucrurile sunt corecte, la un sistem cu 100.000 de elevi, presiuni sunt din 50 de părți. A fost vorba despre faptul că părinții nu au știut cu suficient timp înainte despre desființarea clasei. Acest lucru nu se va mai întâmpla pentru că se va ști dinainte acolo unde se taie. Noi am analizat cu mai mulți părinți și am luat această decizie.

 

Din păcate, din toamnă în Cluj-Napoca vor fi cu 200 de elevi mai puținir. Se va merge pe o scădere. Pot să vă spun că de anul viitor municipiul Cluj-Napoca va avea cu 200 de elevi mai puțini, deci cu 8 clase mai puțin, patru vor fi de teoretic și patru de tehnologic”, a atras atenția Valentin Cuibus, inspectorul general școlar, în direct la Radio Cluj.

Comentarii Facebook