Liceul Avram Iancu din Cluj este incalzit cu calorifere electrice pentru ca centrala termica e pe "butuci"


Salile de clasa din liceul "Avram Iancu" sunt incalzite cu calorifere electrice pentru ca lucrarile la centrala electrica nu au fost finalizate o data cu inceperea anului scolar.

"Acolo nu sunt finalizate lucrarile la centrala termica, dar promisiunile sunt ca lucrurile vor arata mult mai bine peste 2-3 saptamani. Liceul a primit bani pe mai multe hotarari de guvern pentru schimbarea centralei, dar sumele sunt mai mici decat valoarea totala a contractului, asa ca proiectul nu a putut fi finalizat", a declarat pentru Stiri de Cluj inspectorul general scolar, Anca Hodorogea.

Costurile pentru schimbarea centralei termice au fost depasite cu 300.000 de lei si acum conducerea liceului "Avram Iancu" asteapta bani de la guvern pentru a putea relua lucrarile. 

Intre timp, pentru ca era "ger" in salile de clase, profesorii au apelat la mila primariei Cluj Napoca, de unde au primit 40 de calorifere electrice cu care este incalzita cladirea.

"Este o situatie provizorie, dar nu puteam sa ii lasam pe elevi in frig. Caloriferele sunt pornite cateva ore pe zi pentru a incalzi salile de curs", a mai spus Anca Hodorogea.

Primaria Cluj Napoca a ajutat si cu bani scoala, alocand cateva zeci de mii de lei, pentru a plati ultima factura restanta catre firma care efectueaza lucrarile la centrala termica.

Comentarii Facebook