Lemne de peste 25.000 de lei confiscate la Cluj în doar două zile. Câți clujeni au fost amendați


Polițiștii clujeni au confiscat materiale lemnoase de peste 25.000 de lei, în doar două zile, în urma unor acțiuni de amploare. Astfel, 5 bărbaţi sunt cercetaţi pentru furt şi tăiere fără drept de arbori, iar alţi 7 au fost amendaţi pentru transport ilegal de material lemnos.

Conform polițiștilor, acțiunea a vizat, cu precădere depistarea persoanelor care taie, fără drept, arbori, în vederea comercializării ilegale. În acest context, poliţiştii din cadrul posturilor de poliţie Săcuieu şi Poieni au depistat doi bărbaţi, bănuiţi de furt de arbori.

Cei doi, din localitatea Rogojel, ar fi tăiat în vederea comercializării, fără drept, 26 de brazi, de circa 2-5 metri înălţime, care nu aveau amprenta ciocanului silvic. Valoarea prejudiciului cauzat fondului forestier naţional este de aproximativ 14.000 lei.

Alţi doi bărbaţi, din comuna Măguri-Răcătău, au fost identificaţi de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Mărişel, în timp ce tăiau cu câte un ferăstrău, fără drept, 10 arbori de esenţă molid, în valoare de circa 2.500 lei. De asemenea, un bărbat, din comuna Călăţele, este suspectat că ar fi tăiat, fără drept, 11 arbori.

Toţi cei cinci bărbaţi sunt cercetaţi de către poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de furt şi tăiere fără drept de arbori. Materialul lemnos, în valoare totală de aproximativ 18.000 lei, a fost confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

De asemenea, 7 bărbaţi au fost depistaţi de poliţişti, în timp ce transportau material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă şi transport. Conducătorii auto au fost opriţi în trafic, pentru control, pe raza următoarelor localităţi: Cluj-Napoca, Mica, Floreşti, Moldoveneşti, Poiana Horii, Baciu şi Gilău.

Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum total de circa 3.000 lei, iar materialul lemnos deţinut de aceştia, în valoare de aproximativ 6.000 lei, a fost confiscat şi predat ocolului silvic.

Totodată, în timpul acţiunii, poliţiştii au suspendat permisul de conducere al unuia dintre cei şapte conducători auto, respectiv unui bărbat, de 44 de ani, din Cluj-Napoca, pentru abaterile rutiere constatate.

Poliţiştii clujeni continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, în vederea protejării fondului forestier.

Comentarii Facebook