Lacul de levigat de la Pata Rât este tot mai mare - VIDEO

 

Lacul de levigat de la Pata Rât este mai mare ca oricând, avertizează ecologistul Szakats Istvan.

 

Lacul de levigat de la Pata Rat e mai mare ca oricand. A ajuns sa inunde si baia cu namol de sub deal”, a spus Szakats Istvan.

 

Lacul de legivat de lângă rampa de gunoi este format din ape care s-au scurs din muntele de gunoaie de la Pata Rât. Apa provine și de la cele 30 de incendii care au avut loc la Pata Rât, apă care a fost folosită de pompieri pentru a stinge focurile. 

 

Consiliul Județean (CJ) Cluj este în duel cu Prefectura Cluj, cerând instituirea stării de alertă pentru a putea amplasa pe terenul afectat o stație de osmoză, care să preia și curețe apele uzate. Prefectura Cluj susține că nu se impune instituirea acestei stări de alertă fără a exista o documentație serioasă în această privință.

 

CJ Cluj este de părere că starea de alertă este absolut necesară pentru a putea fi făcute lucrările de intervenție în regim de urgență, fără a fi blocaje rezultate de pe urma licitațiilor și a procedurilor ce trebuie urmate.

 

Problema nu a fost încă tranșată, dar apele continuă să se adune pe teren și de acolo în pânza freatică. Riscul este și de surpare a centurii Vâlcele - Apahida, care trece chiar pe lângă.



Comentarii Facebook