Miercuri 24 Aprilie

Laboratoarele de analize din judetul Cluj vor primi de saptamana viitoare fonduri pentru analize gratuite


Laboratoarele de analize din judetul Cluj reincep lucrul de saptamana viitoare si ii vor servi din nou in mod gratuit pe asigurati.

Activitatea la aceste unitati a fost sistata de la inceputul lunii mai din lipsa de fonduri si a unui contract incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate Cluj.

In cele mai multe laboratoare s-au intocmit liste de asteptare, pe care sunt trecuti pacientii care nu isi pot plati analizele din buzunar. Unele liste cuprind deja sute de persoane, iar programarile ajung pana la sfarsitul lunii mai.

Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) sustin ca in aceasta saptamana au fost semnate contractele cu furnizorii de servicii paraclinice si vor fi facute din nou analize de laborator. "Au fost negociate tarifele si acum se lucreaza la distribuirea banilor pe laboratoare", a declarat pentru Stiri de Cluj Crina Grozav, purtatorul de cuvant al CJAS Cluj.

Ea sustine ca cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare, banii vor ajunge la centre si pacientii vor putea beneficia din nou de analize medicale decontate.

Anul trecut, 24 de laboratoare au avut contracte cu CJAS, iar valoarea totala a contractelor a depasit 5 milioane de lei.

Comentarii Facebook