La UPU Cluj te bate omul de ordine, medicii RÂD, iar apoi te tratează. Ce a pățit un ROM recalcitrant

 

După incidentul cu Gore, care a înjunghiat un brancardier de la UPU Cluj, securitatea la Urgență este asigurată de un echipaj de la Scutul Negru. 

 

O clujeancă a asistat zilele trecute la un incident produs în sala de așteptare de UPU Cluj.

 

Am fost la Urgente UPU Cluj si cat timp asteptam sa imi vina randul a intrat un rom cu 2 apartinatori in sala. Domnul sangera, avea piramida nazala ranita, ochiul vanat si era plin de sange pe fata si pe corp. Dupa ce a intrat am inteles de la asistente ca domnul injurase si scuipase in ambulanta si refuza sa fie dus la spital. 

 

Dupa ce a ajuns a fost asezat intr-un scaun cu rotile si a inceput sa urle ca el nu vrea sa fie tratat si ca vrea sa mearga acasa. In urmatorul moment a si aparut un ”animal” de la Scutul Negru, cu manusi medicale pe mana si a inceput sa dea in el. Noi, pacientii, stateam si ne miram de reactia omului. Domnul ranit nu se oprea din a urla si intreba de ce este asa tratat. Din cauza faptului ca dansul nu se calma, domnul de la Scutul Negru l-a ridicat si l-a impins in ”sala de observatie”. 

 

Chiar ma intrebam ce o fi aia. Dupa scurt timp mi-am si dat seama. In sala respectiva, domnul de la Scutul Negru s-a servit cu o masca chirurgicala si a inceput sa il loveasca. Romul plangea si urla ca vrea acasa si ca nu vrea sa fie tratat, domnul de la Scutul Negru fiind foarte pornit si nervos. Asistentele si restul lumii stateau in sala si se uitau prin geam catre sala de observatie si radeau pe seama ranitului.

 

Am ramas socata cand am vazut ce atitudine iau cei din cadrul medical cand vine vorba de oamenii dificili. Stiu ca nu este usor sa lucrezi in aceasta unitate insa procedura aplicata nu se justifica si este pur si simplu cruda. In orice alta tara asa ceva nu s-ar intampla, in cel mai rau caz se cheama politia da reactia asta pur si simplu a fost neadecvata. Medicii i-au administrat domnului ranit calmante, dupa ce a fost agresat de domnul de la Scutul Negru si dupa cateva ore el inca tot dormea pe jos in sala de observatie. 

 

Stiu ca nu este usor sa lucrezi de garda la urgente insa asa ceva pur si simplu nu se face. Am ramas fara cuvinte”, ne-a povestit A.B.

 

Vom reveni cu poziția reprezentanților UPU Cluj.

 

Atitudinea față de cei care sunt recalcitranți este împărțită. Unii medici spun că se simt în siguranță și închid ochii la abuzuri, mai ales că Poliția nu le face nimic acestor ”personaje” certate cu legea. ”Dacă chemăm poliția, le aplică cel mult o amendă și îi lasă în pace. Apoi revin și se răzbună pe noi. Așa a fost cu Gore. A venit și s-a răzbunat pentru că nu l-am tratat cum voia el. Agentul de pază are rolul de a-i speria”, ne-a spus un cadru medical.

 

Un angajat Scutul Negru a explicat că, de multe ori, Poliția se declară neputincioasă în fața romilor, foarte mulți fără domiciliu stabil. ”Nu pot fi amendați și numai intervenția în forță îi mai sperie”, a spus acesta.

 

Gore CONDAMNAT la 12 ani de inchisoare pentru ca l-a injunghiat pe brancardierul de la UPU Cluj

Comentarii Facebook