La Cluj se lansează Programul ”înCerc”, de prevenție a diabetului la copii

 

Programul ”înCerc”, de prevenție a diabetului la copii zaharat de tip 2, va fi lansat la Cluj-Napoca. 

 

Lansarea programului de Prevenție a Diabetului Zaharat de tip 2 și a Bolilor Civilizației are loc marți, 13.11.2018, cu începere de la ora 11:00, în Sala Beijing din incinta Hotel Double Tree by Hilton (Str, Sindicatelor 9-13).

 

Obiectivul programului inițiat de Asociația Medicover este acela de a conștientiza riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, din orașele selectate din România, prin componentele sale, putând enumera două dintre acestea: o nutriție adecvată și activitate fizică susținută.

 

Programul ”înCerc” a fost implementat pentru prima oară sub denumirea „PoZdro” în Polonia, de către Fundația Medicover, în urmă cu cinci ani și a fost creat de specialiști ai Universității din Gdansk. Programul a primit numeroase premii internaționale și locale pentru contribuția la prevenția bolilor civilizației în rândul populației tinere, inclusiv o distincție locală, Premiul Special Organizația New Entry la Gala Societății Civile 2018.

 

43 de școli din Cluj-Napoca și-au exprimat dorința de a participa la proiectul Asociației Medicover care va urmări generațiile de copii de clasa a V-a pe parcursul a trei ani.

 

În baza acordului scris al părinților sau tutorilor, membrii Asociației Medicover estimează că un număr de 12.000 de copii din România vor participa la o evaluare individuală gratuită și non-invazivă, menită să identifice riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și a altor boli ale civilizației; dintre aceștia, aproximativ 3.000 de copii cu risc vor lua parte la următoarea etapă gratuită, analiza individuală integrată, care va avea drept scop îmbunătățirea stării lor de sănătate.

Comentarii Facebook