Miercuri 24 Aprilie

La Cluj-Napoca au crescut amenzile pentru graffiti și mesaje de genul ”Hai U Cluj” și ”Hai CFR Cluj”

 

Consilierii locali din Cluj-Napoca au votat majorarea amenzilor pentru cei care fac desene de tip graffiti sau lasă mesaje pe clădirile publice și private din oraș.

 

Amenda până acum era cuprinsă între 1000 și 2000 de lei, iar propunerea dezbătută luni, 9 martie, a fost de majorare a sancțiunii de la 1.500 de lei la 2.500 de lei.

 

Consilierii locali au solicitat Poliției Locale să precizeze de ce este nevoie de majorarea amenzilor. Directorul Direcției Poliției Locale, Minodora Fritea, a explicat că prin această majorare se dorește atragerea unui semnal de alarmă. ”În 2014, am depistat 4 adolescenți care făceau astfel de desene, pe strada Mihail Kogălniceanu și cartierul Mărăști, iar părinții acestora au primit amenda de 1000 de lei, minimul prevăzut de lege. Dorim să atragem atenția asupra acestui fenomen și a faptului că amenzile au crescut”, a spus Minodora Fritea.

 

Primarul Clujului a spus că va fi cumpărat un soft pentru înregistrarea feței și a numărului înmatriculare a autoturismelor, astfel că cei care fac desene pe clădiri vor fi găsiți mai ușor. 

 

Un alt consilier a atras atenția că nu este normal ca cei care scriu pe clădiri ”Hai U Cluj” și ”Hai CFR Cluj” să nu fie trimiși la poliție pentru și se face dosare penale pentru vandalizarea monumentelor istorice, în cazul în care imobilele pe care scriu se încadrează în această categorie. 

 

Aleșii locali au votat în cele din urmă proiectul de majorare a amenzilor.

Comentarii Facebook