Miercuri 24 Aprilie

L-au ARESTAT pe Ioan Bene. Ce acuzații i se aduc milionarului clujean

 

Judecătorii din București l-au arestat pentru 30 de zile pe omul de afaceri clujean, Ioan Bene. 

 

Afaceristul a fost adus la audieri în București încă de miercuri dimineața, alături de alte cinci persoane la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. 

 

Din cele șase persoane aduse la audieri, numai trei au fost arestate pentru 30 de zile. 

 

Prejudiciul reținut în sarcina acestui grup este de 3 milioane de euro, dar suma finală va fi stabilită în urma unei evaluări. 

 

Surse judiciare au precizat că faptele sunt foarte grave. Dintre acuzații, cele mai grave sunt cele de evaziune fiscală, care, potrivit noii legislații, se pedepsește cu închisoare de la 9 la 15 ani, în funcție de prejudiciu. ”În cazul lui Ioan Bene, prejudiciul este mare, iar fapta, se pare, că se include la această pedeapsă, de minim 9 ani și maxim 15”, precizează sursele Știri de Cluj.

 

Surse judiciare precizează că acuzația de evaziune fiscală provine de la o achiziție fictivă de terenuri, pentru a nu se plăti TVA pentru un mare proiect imobiliar din Cluj.

 

Raportat la situația concretă a probelor din dosar, că de la fapte au trecut mai mult de șapte ani și că urmărirea penală se desfășoare de aproape trei ani,  propunerea de arestare preventivă a lui Ioan Bene, este nejustificată. Orice altă măsură neprivativă de libertate este suficientă în această cauză pentru a asigura buna desfășurare a urmăririi penală. Probele sunt contradictorii”, spune avocatul Mihai Neamțu, din Baroul Cluj, specializat în infracțiunile de corupție.

 

Ioan Bene trebuia să apară joi, 2 iulie, în fața judecătorilor clujeni în procesul în care este judecat alături de Horea Uioreanu, și Vasile Pogăcean pentru dare de mită și spălare de bani. 

Comentarii Facebook