Kelemen Hunor: Trebuie eliminată lipsa de încredere dintre români și maghiari



Candidatul UDMR la alegerile prezidențiale, Kelemen hunor, a declarat, marți, la o dezbatere organizată în Satu Mare, că trebuie eliminată lipsa de încredere dintre români și maghiari.


"Există o lipsă de încredere între români și maghiari, simțim această neîncredere în fiecare zi. De ce este importantă încrederea? Pentru că o țară funcționează bine dacă nivelul de încredere în societate este mare. Dacă nu există încredere nu poate funcționa nicio companie, nicio țară, nimic. Prin urmare, trebuie să întărim încrederea ca România să devină o țară puternică, o țară în care noi să ne simțim bine", a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Președintele UDMR a subliniat că atât românii, cât și maghiarii au prejudecăți.

"Ar trebui să spunem că noi nu vrem să luăm nimic de la România, românii se tem, au prejudecăți, am auzit acest lucru de la colegi miniștri, care au spus că fiecare maghiar este un pic iredentist. Atâta timp cât ei ne simt în România ca o sursă de pericol se uită la noi ca la persoane în care nu pot avea încredere. Trebuie să eliminăm aceste prejudecăți. Noi la rândul nostru credem despre români, și există și semne potrivit cărora românii vor să ne ia din drepturi, drepturi lingvistice, vor să ne limiteze cultura, religia. Această identitate pe care o avem noi este foarte importantă. Trebuie să demontăm aceste temeri", a spus Kelemen Hunor.

Comentarii Facebook