Justificari in urma inundatiilor de duminica din Cluj-Napoca: Canalizarea s-a infundat din cauza santierelor si a materialelor antiderapante - VIDEO


Sistemul de canalizare se infunda cu pietris si bolovani, sustin oficialii Companiei de Apa Somes, institutia care gestioneaza sistemul de canalizare al Clujului.

Purtatorul de cuvant al Companiei, Lucian Croitoru, sustine ca sistemele de canalizare nu sunt proiectate pentru situatii exceptionale , cum a fost cea de ieri. Realizarea unui sistem care sa preia integral cantitatea de apa de la ploile masive nu se justifica din punct de vedere al costurilor, avand in vedere ca astfel de fenomene apar odata la 3-4 ani. Ultima data cand sistemul clujean nu a facut fata ploilor a fost in iulie 2007.

"Sistemul de canalizare s-a infundat in unele zone cu pietris si bolovani", sustine Lucian Croitoru. El a precizat ca nisipul provine de la deszapezirile efectuate pe drumurile din oras pe timpul iernii, iar pietrisul si bolovanii de pe santierele de constructii existente. "Din pacate putine santiere respecta legea si au sisteme de curatare a masinilor la iesire, ceea ce face ca multe pietre sa ajunga pe strada si, de aici, in canalizare" a mai spus Lucian Croitoru.

Reprezentantii Companiei au inceput, dupa inundatiile de ieri, sa curete gurile de canal infundate, proces care se realizeaza in permanenta, pe baza unor programari.

Pana acum, Compania de Apa Somes nu a evaluat pagubele produse de ploile de ieri sistemului de canalizare din oras.

Comentarii Facebook