Jurnalistii de la Blick ne fac praf: Clujul prezentat ca o mahala din lumea a treia, cu caini morti pe strada, drogati, betivi si someri - FOTO


Jurnalistii elvetieni au desfiintat Clujul intr-un articol presarat cu fotografii care prezinta gropile din oras, dezastrul de la Pata Rat, dar si faptul ca avem 100.000 de studenti.

Jurnalistii din Elvetia au cautat fata urata a orasului si nu le-am fost greu sa o gaseasca. Un drum pana la Pata Rat sau la periferia orasului le-a oferit exact ceea ce cautau. "Bine ati venit in Cluj, al patrulea oras ca marime al Romaniei. Aici isi incepe astazi FCB, cea de-a treia aventura in Liga Campionilor. insa Transilvania aminteste prea putin de Clasa Regala, chiar daca cel putin Orasul Vechi are un caracter vesteuropean. Insa pe masura ce omul se indeparteaza de Centru, cu atat mai mare va fi saracia. In fata blocurilor saracacioase, pe strada, zace un caine mort, gunoiul se inalta de statura unui om. Copii se joaca de-a v-ati-ascunselea printre masini rablagite, gonind fluturi de-ici colo", scriu cei de la Blick.

"Strazile sunt pline de hopuri. Gropile sunt cat vanile de baie. Tot timpul, soferul trebuie sa le ocoleasca pentru a evite ruperea osiilor. Pe mijlocul asfaltului gaurit se plimba un batran cu o vaca. Putini metrii mai departe, magari cara alimente si covoare inspre "Pata Rat", mai spun jurnalistii.

La Pata Rat, ziaristii au fost socati ca vada oameni care traiesc intr-o saracie lucie. "Nimeni nu are de lucru. Aici traiesc oamenii pe strada sau in colibe de tabla ondulata ori lemn, similare celor din Africa de Sud. Apa curenta si electricitatea sunt un lux", mai precizeaza jurnalistii elvetieni.

Articolul din Blick vorbeste despre un oras al contrastelor. "Orasul are colturi frumoase, aproximativ 100 000 de studenti populeaza Clujul pe parcursul anului. Prapastia dintre bogati si saraci este foarte mare. In timp ce la Pata Rat, dependentii de droguri, alcoolici, somerii lupta zilnica pentru o paine, oamenii cu bani finanteaza o echipa precum cea a CFR -ului care joaca cu Basel in Liga Campionilor. Arpad Paszkany este un om de afaceri de succes si in ultimii ani a investit peste 100 de milioane de franci in clubul de fotbal. Proprietar de Ferrari si fan al Iron Maiden, lui Paszkany nu ii pasa. Saracii de la Pata Rat nu isi permit un bilet la meci, care costa 75 franci", isi incheie cei de la Blick articolul.

Comentarii Facebook