Judecatorul Adrian Nasui de la Curtea de Apel Cluj, cercetat de CSM pentru ca si-a favorizat nevasta


Judecatorul Adrian Nasui de la Curtea de Apel Cluj este cercetat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ca a judecat o cerere prin care si-a favorizat nevasta.

Nasui a judecat si a admis o cerere de preschimbare de termen introdusa de firma unde sotia sa, Bogdana Nasui, este asociat. Judecatorul clujean s-a abtinut abia dupa judecarea cereri, dar ar fi trebuit sa faca acest lucru inainte din motiv de incompatibilitate.

Surse din randul judecatorilor au declarat pentru Stiri de Cluj ca judecatorul Gabriel Nasui si-a mai sprijinit sotia in problemele pe care le-a avut cu justitia inca de cand era la Judecatoria Cluj-Napoca.

Legea 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, mentioneaza ca: "Judecatorii si procurorii sunt obligati sa se abtina de la orice activitate legata de actul de justitie in cazuri care presupun existenta unui conflict intre interesele lor si interesul public de infaptuire a justitiei sau de aparare a intereselor generale ale societatii,cu exceptia cazurilor in care conflictul de interese a fost adus la cunostinta, in scris, colegiului de conducere al instantei sau conducatorului parchetului si s-a considerat ca existenta conflictului de interese nu afecteaza indeplinirea impartiala a atributiilor de serviciu".

Comentarii Facebook