Judecător din Sălaj percheziționat de DIICOT. Este vizat lichidatorul judiciar de la CFR Cluj

 

Procurorii DIICOT Sălaj au făcut percheziții la locuința judecătorului Patrițiu Dărăban, vicepreședintele Tribunalului Sălaj. 

 

Surse judiciare susțin că este vorba despre un dosar de insolvență a firmelor Euro Card 2000 SRL și Euro Card 2007 SRL aflat pe rolul Tribunalului Sălaj. Firmele sunt patronate de oamenii de afaceri Ioan Galiș și Ioan Huluban.

 

S-au făcut percheziții și la Cluj, la cabinetul de insolvență RTZ, condus de reputatul lichidator Răzvan Zăvăleanu, cel care de procedura insolvenței a clubului de fotbal CFR Cluj, inclusiv de firmele Euro Card 2000 și Euro Card 2007 SRL.

 

Procurorii vorbesc despre infracțiuni grave cum sunt cele de constituire a unui grup de infracționalitate organizată, luare și dare de mită. În dosar, procurorii DIICOT mai vizează și polițiști de la IPJ Sălaj, scrie Evz.ro.

 

Procurorii DIICOT au suspiciuni că judecătorul Patrițiu Dărăban ar fi aprobat mai multe proceduri judiciare în cazul insolvenței celor două societăți comerciale. La ultimele termene de judecată s-a discutat și aprobat mai multe proceduri de vânzare a bunurilor celor două firme controlate de Ioan Galiș și Ioan Huluban.

 

Judecătorul Dărăban a fost percheziționat cu 3 zile înainte de pensionare.

 

Patronii celor două firme, Euro Card 2000 și Eurocard 2007 au fost arestați în luna aprilie 2007, fiind acuzați de procurorii DIICOT de infracțiunea de evaziune fiscală. Prejudiciul adus statului de cele două firme care au intrat într-o schemă mai mai mare care cuprindea și firme fantiomă, este de 18 milioane de euro.

Comentarii Facebook