Joi se va DECIDE dacă Floreștiul va fi îngropat din nou în GUNOAIE. Decizia e a consilierilor locali

 

Consiliul Local Florești va decide joi, 6 apilie, dacă localitatea va fi din nou îngropată în deșeuri menajere, așa cum s-a întâmplat în timp ce gunoaiele erau adunate de societatea Quatro Eco Salub. 

 

În ședința de joi a Consiliului Local va fi dezbătut un proiect de HCL extrem de important: retragerea comunei Florești din ADI Gelu Voievod și încetarea calității de asociat a comunei Florești în ADI Gelu Voievod, retragerea mandatului special acordat asociatiei de dezvoltare intercomunitară ADI Gelu Voievod cu privire la delegarea pe seama și în numele comunei Floresti a gestiunii serviciului de salubritate, precum și a exploatării sistemului de utilități publice aferent și infrastructurii aferente prin atribuire conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare și operarea directă de către comuna Florești a serviciului de salubritate care va fi delegat conform Legii printr-o procedură de achiziție publică conform legislatiei în vigoare.

 

Practic, consilierii locali vor decide ce facem mai departe: începem demersurile pentru a ne elibera de contractul de delegare gestiune serviciu salubrizare cu Quatro Eco Salub și a a organiza o licitație pentru acordarea serviciului SAU revenim la Quatro Eco Salub, fostul operator, și la situația de la începutul acestui an și anul trecut.

 

Ultima lună ne-a demonstrat că ridicarea deșeurilor poate fi realizată ȘI MAI IEFTIN ȘI CU O PERIODICITATE DE 2 ORI PE SĂPTĂMÂNĂ, dar, de un operator serios și cu o capacitate adecvată frontului de lucru ce îl implică o comunitate precum Floreștiul”, a precizat primarul comunei, Horia Șulea.

 

Edilul șef susține că decizia aparține strict aleșilor dvs, cei 19 consilieri locali.

 

Istoricul colaborării cu firma Quatro Eco Salub:

 

- În vara lui 2009 comuna Florești a aderat la ADI (Asociație de Dezvoltare Intercomunitară) Gelu Voievod

- Apoi, în spetembrie 2009, ADI Gelu Voievod a delegat servciul de salubritate pe 4 UAT (Gilău, Florești, Căpuș, Măguri Răcătău) către firma Quatro Eco Salub (QES), unde asociați sunt consiliile locale din cele 4 comune.

- În 2017, QES a informat Primăria Florești că nu poate face față graficului de ridicări stipulat în contracte, situația din teren consemnănd una, maxim 2 ridicări LUNARE!

- La solicitarea Primăriei Florești, în februarie 2017, ADI Gelu Voievod a suspendat contractul de delegare a gestiunii pe raza UAT Florești pe o perioadă de 90 de zile.

- Primăria Florești a organizat apoi o achiziție publică conform legislației specifice în vigoare și pe raza UAT Florești a venit un alt operator.

 

Foto: Imagine din luna februarie

Comentarii Facebook