VIDEO -Scene de lupta in centrul Clujului! Jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri pe fermierii furiosi - Galerie FOTO

 

Protestul crescatorilor de vite din fata Prefecturii a degenerat, iar Jandarmeria a fost nevoita sa foloseasca gaze pentru a linisti spiritele.

Protestatarii au rupt cordonul care proteja Prefectura incercand sa intre in cladire. Fermierii i-au cerut prefectului Florin Stamatian sa il sune pe Emil Boc pentru a "aranja" o intalnire, dar primul ministru nu a putut fi gasit. Crescatorii de animale si-au pierdut rabdarea si au fortat cordonul de jandarmi.

 

Protestatarii au scandat "Rusine" si "Noi vrem sa lucram si voi ne dati gaze" si i-au acuzat pe jandarmi ca au intervenit cu o duritate excesiva, iau lovit cu picioarele si i-am impins.

 

Jandarmii care pazesc obiectivul au intervenit cu echipamentul din dotare. Gazele lansate i-au linistit pe protestatari,  iar dupa aproximativ 10 minute situatia redevenind calma.

 

Purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Cluj, Ilie Milici, a declarat ca echipele de jandarmi au folosit echipamentul din dotare in conformitate cu regulamentul si ca au folosit spray -urile cu gaze pentru a calma spiritele. 

 
Dupa incident, premierul Emil Boc a fost de acord sa ii intalneasca pe reprezentantii fermierilor vineri, de la ora 13.00, la Guvern.


Vezi si video-1-500-de-fermieri-protesteaza-la-cluj-napoca-galerie-foto

Comentarii Facebook