Suspectii jafului de la Banca Transilvania raman in arest

Suspectii jafului de la Banca Transilvania din Cluj raman in arest. Judecatorii de la Tribunalul Cluj au respins cererea avocatilor ca arestul preventiv sa fie inlocuit cu interdictia de a parasi localitatea.

Aparatorii lui Adrian Dan Hosu si Bogdan Baciu au cerut magistratilor de la Tribunalul Cluj revocarea masurii de arestare preventiva, deoarece nu le-au fost respectate drepturile. Avocatii au cerut si examinare cu detectorul de minciuni, pentru a dovedi ca cei doi tineri, care sunt considerati principalii suspecti in cazul jafului, sunt nevinovati.

"Noi vrem sa gasim un laborator independent pentru ca cel de la IPJ nu ne multumeste. Vom cere sa fie expertizati la Bucuresti, pentru o cat mai mare impartialitate", a declarat Mihai Giurgea, avocatul lui Dan Andrei Hosu.

Cei doi tineri sunt acuzati ca in 13 februarie 2009 au intrat mascati in sucursala Bancii Transilvania din cartierul Manastur si au plecat dupa 66 de secunde, cu suma de 70 de mii de euro. Potrivit procurorilor, cei doi l-au imobilizat pe paznic si au spart usa de la casierie, de unde au luat toti banii existenti. Cei doi suspecti sunt acuzati de talharie risca 25 de ani de inchisoare.

Comentarii Facebook