ISU Cluj, RAZIE în cluburi. Ce s-a găsit la Diesel, Flash și After Eight. Ce cluburi au fost găsite ÎNCHISE

 

Inspectorii ISU Cluj au controlat majoritatea cluburilor din centrul orașului, dar multe au fost găsite închise de către patroni. 

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, le-a cerut inspectorilor ISU Cluj un raport. ”Au făcut control și au dat 13 amenzi în valoare de 75 de mii de lei. Au verificat 26 de cluburi de noapte: Diesel, Flash, After Eight. Altele erau închise de către patroni, cum sunt Janis, My Way și Vertigo. 

 

Pompierii s-au lovit de un caz la Flash, unde nu erau ieșiri de urgență pentru că acestea erau acoperite cu dulapuri și alte obiecte. I-au obligat să le elibereze și acum au trei ieșiri, dar este mai ușor să gestionezi o ușă decât mai multe. 

 

De asemenea, i-au obligat pe patroni să lucreze la capacitate. Spre exemplu, în Flash nu au fost lăsați mai mult de 88 de oameni, iar în Diesel 106. La After Eight era totul în regulă, erau la capacitatea de 180 de locuri”, a explicat prefectul Gheorghe Vușcan. 

 

Amenzile de 75.000 de lei sunt minime. Ordonanța emisă de Guvernul Ponta prevedea amenzi mai drastice, dar probabil în primă fază ISU Cluj a vrut să facă prevenție. 

 

Pe lângă amenzile ISU Cluj, cluburile au fost ”colindate” și de OPC Cluj, care a aplicat un alt set de amenzi. 

------------------------

UPDATE

 

”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Cluj a organizat, în perioada 7 - 9 noiembrie a.c., un control la 26 de obiective - cluburi, baruri, cafenele, restaurante din municipiul Cluj-Napoca. Reprezentanţii ISU Cluj au aplicat 13 amenzi, valoarea totală fiind de 75.500 lei. Principalele deficienţe constatate au fost cele privind organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, existenţa şi funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, în opt situaţii reprezentanţii localurilor verificate trebuie să se prezinte, în zilele următoare, la ISU Cluj pentru finalizarea controalelor.

 

Potrivit datelor furnizate de către inspectorii de la Protecţia Consumatorului au fost verificate 45 baruri, cluburi, discoteci şi cafenele din municipiul Cluj-Napoca. Au fost aplicate sancţiuni cuprinse între 300 – 5000 lei, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 50.600 lei şi au existat 18 decizii de suspendare de activitate în rândul agenţilor economici verificaţi (lipsă extinctoare, lipsă ventilaţie sau necorespunzătoare, lipsă delimitare spaţiu fumători / nefumători, lipsă autorizaţie etc). 

 

 

De asemenea, în paralel cu aceste acţiuni, reprezentanţii ITM Cluj efectuează controale la firmele care comercializează materiale pirotehnice pentru a evita eventuale incidente, dată fiind apropierea sărbătorilor de iarnă când acestea sunt folosite mai des”, precizează Prefectura Cluj. 

Comentarii Facebook