IPS Bartolomeu catre parinti: Nu va lasati copiii doar in grija scolii, pentru ca exista programe perverse


Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu, critica dur clasa politica si sistemul de educatie din Romania, in mesajul de Craciun.

Inalta fata bisericeasca atrage atentia parintilor sa nu isi lase copiii numai pe mana scolilor, pentru ca sistemul este "pervers" si copiii pot fi ademeniti usor.

IPS Bartolomeu si-a transmis mesajul sub forma unui comunicat motivand ca nu poate sa ii primeasca pe reprezentantii presei pentru ca are unele probleme de sanatate.

Mitropolitul Clujului a criticat clasa politica, despre care a spus ca folosesc Biblia din Parlament ca pe un obiect.

"E inadmisibil sa juri cu mana pe Biblie si sa faci legi impotriva Bibliei! De aceea ne vom ruga neincetat pentru ei, alesii nostri, pentru ca Dumnezeu sa le lumineze mintea si sa le incline inima doar spre ceea ce este drept, bun si de folos acestui popor, asa cum a facut, pe vremuri, regele Iosia", a afirmat IPS Bartolomeu.

Mitropolitul Clujului a avur si un mesaj catre parinti, carora le-a spus sa nu isi lase copiii numai in grija scolilor.

"Ii rog fierbinte pe parinti sa aiba grija de copiii lor. stiu ca avem multe familii adevarate, cu parinti iubitori si copii cuminti. Dar tocmai de aceea va rog si va indemn, parintilor, sa fiti veghetori, ca nu cumva copiii vostri buni sa incapa pe mana celor ce ii strica, sau sa aiba la indemana ceva ce le poate intina fiinta. Nu ii lasati doar pe seama scolii, caci intr-o scoala pot exista programe perverse sau o directoare care, in schimbul catorva cadouri ieftine, le permite traficantilor sa isi etaleze scarboasele marfuri in vazul copiilor. Ajutati-va odraslele sa invete cu drag si sa se poarte frumos! Cutremurati-va de familiile destramate si de copiii lor ramasi pe drumuri, bantuiti de mizerie si de vicii precoce", a declarat IPS Bartolomeu.

IPS Bartolomeu ii sfatuieste pe parinti sa nu ii lase pe copii sa stea prea mult in fata televizorului, ci sa ii indrepte spre "lectura din cartile frumoase si, pe cat se poate, pagini alese din Sfintele Scripturi".

Comentarii Facebook