Ioan Rus a trimis Corpul de Control peste cei de la CFR, după arestarea lui Călin Mitică



Ministrul Ioan Rus a trmis Corpul de Control în verificări la CFR Marfă și CFR Călători după scandalul cauzat de acțiunile DNA în cazul patronului Transferoviar SA, Călin Mitică, care a fost arestat de procurori, acesta fiind acuzat de dare de mită.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dispus Corpului de control efectuarea unui control tematic la Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă”- S.A.,la Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători „CFR Călători”- S.A., cât și la Compania Națională de Căi Ferate “CFR” S.A.

Controlul vizează respectarea legalității privind încheierea și derularea contractelor de achiziție a serviciilor de mentenanță și reparații a materialului rulant, încheiate de cele trei companii feroviare din 2012 până în prezent”, se arată în comunicatul emis de Mini9sterul Transporturilor.

Omul de afaceri Călin Mitică, patronul Remarul 16 și Transferoviar SA, a fost arestat la domiciliu pentru 29 de zile, acesta fiind cercetat de către procurorii DNA într-un dosar ce vizează fapte de corupție în perioada 2012-2014.

Acesta este acuzat că a constituit un grup infracţional organizat, împreună cu Mădărăşan Kinga şi Ştefan Adrian, pentru coruperea unor funcţionari publici cu funcţii de conducere, din cadrul CFR Călători SA și Societăţii Naţionale a Sării SALROM SA, în favoarea SC REMARUL 16 FEBRUARIE SA şi SC TRANSFEROVIAR GRUP SA.â

Percheziții la Mitică Călin, Mădărăşan Kinga şi Ştefan Adrian. DNA vorbește de mită și spălare de bani

Comentarii Facebook