Ioan Bene, reținut la București pentru ACUZAȚII foarte grave. Ce spune sursele judiciare

 

Milionarul clujean, Ioan Bene, omul din spatele firmei Napocamin, a fost reținut de procurorii din București, miercuri seara, după audieri care au durat o zi întreagă.

 

Ioan Bene este acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală, cauze în care pedeapsa este foarte dură.

 

Ioan Bene a fost eliberat sub control judiciar de către judecătorii clujeni în dosarul întocmit de DNA Cluj privind acte de corupție grave și în care mai este implicat fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, și omul de afaceri Vasile Pogăcean.

 

Bene a fost reținut acum la București, unde va sta în arest 24 de ore, iar dacă judecătorii vor găsi probele destul de solide, acesta ar putea fi arestat pentru 30 de zile, susțin unele surse judiciare. 

-------------------

UPDATE

 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București au reținut șase persoane în acest caz de evaziune fiscală și spălare de bani. Între aceste persoane se numără și omul de afaceri Ioan Bene. 

 

Prejudiciul reținut în sarcina celor șase este de 3 milioane de euro, dar suma finală va fi stabilită în urma unei evaluări. 

 

Cei șase sunt încă audiați la Inspectoratul General de Poliție București, unde au fost duși miercuri dimineața, iar procurorul va decide dacă va propune instanței arestarea lor pentru 30 de zile. 

 

Surse judiciare au precizat că faptele sunt foarte grave. Dintre acuzații, cele mai grave sunt cele de evaziune fiscală, care, potrivit noii legislații, se pedepsește cu închisoare de la 9 la 15 ani, în funcție de prejudiciu. ”În cazul lui Ioan Bene, prejudiciul este mare, iar fapta, se pare, că se include la această pedeapsă, de minim 9 ani și maxim 15”, precizează sursele Știri de Cluj.

------------------

UPDATE 1

 

Surse judiciare precizează că acuzația de evaziune fiscală provine de la o achiziție fictivă de terenuri, pentru a nu se plăti TVA pentru un mare proiect imobiliar din Cluj.

------------------

UPDATE 2

 

Ioan Bene și alți doi reținuți pentru 24 de ore vor fi duși în fața judecătorului cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

 

Raportat la situația concretă a probelor din dosar, că de la fapte au trecut mai mult de șapte ani și că urmărirea penală se desfășoare de aproape trei ani,  propunerea de arestare preventivă a lui Ioan Bene, este nejustificată. Orice altă măsură neprivativă de libertate este suficientă în această cauză pentru a asigura buna desfășurare a urmăririi penală. Probele sunt contradictorii”, spune avocatul Mihai Neamțu, din Baroul Cluj, specializat în infracțiunile de corupție.

------------------

UPDATE 3

 

Ioan Bene a fost arestat pentru 30 de zile pentru spălare de bani și evaziune fiscală.

Comentarii Facebook