Ioan Bene i-a dat lui Uioreanu 100.000 de lei. Banii i-au ajuns numai două luni

 

Consilierul personal al lui Horea Uioreanu, Răzvan Pop, le-a spus procurorilor DNA Cluj că a primit de la Ioan Bene, patronul firmei care a construit pista Aeroportului, 100.000 de lei. 

 

După o vreme de la începerea activității la Consiliul Județean Cluj, era prin octombrie 2012, la cabinet la dl președinte a venit în vizită omul de afaceri Ioan Bene. Acesta a purtat o discuție personală cu președintele Uioreanu, după care amândoi au ieșit din biroul președintelui, acesta m-a chemat și mi-a spus să merg cu Bene Ioan la o discuție. Am ieșit din instituție cu domnul omul de afaceri, am mers fiecare cu mașina sa, eu l-am urmat și am oprit imediat după sediu, într-o curte interioară a unui bloc din vecinătate. Bene Ioan a intrat la mine în mașină cu o geantă în mână, a scos din ea un plic mare maro tip burduf, pe care l-a îndesat în bordul mașinii mele și a plecat fără să spună nimic. Am luat plicul, am constatat că în el se aflau bani, în lei. Am revenit la birou, am confirmat președintelui că întâlnirea a avut loc cu succes, că Bene Ioan mi-a dat o sumă de bani ce părea a fi de 100.000 de lei după numărul de etichete de la banca emitentă, dar că nu numărasem banii. Președintele mi-a spus să țin banii la mine, astfel că i-am dus acasă. Acolo am numărat banii și am constatat că într-adevăr erau 100.000 de lei, în bancnote de 50 de lei”, a spus Răzvan Pop.

 

Fostul consilier al lui Uioreanu le-a mai spus procurorilor că banii s-au terminat după o vreme. Atunci a apărut în scenă patronul firmei ACI Cluj, Dorin Așchilean, constructorul Cluj Arena, care a ”cotizat” și el la ”fondul” Uioreanu.

 

Citeste AICI câți bani a dat Așchilean.

Comentarii Facebook