Inundatii la Caseiu

Paraul care traverseaza comuna clujeana Caseiu a iesit din matca. Autoritatile lucreaza acum la refacerea digului.

 

Cota de inundatie pe paraul care traverseaza comuna Caseiu a fost depasita. Apele s-au revarsat printr-o bresa de o jumatate de metru facuta in dig. Viceprimarul comunei, Silviu Prundus, a declarat pentru Stiri de Cluj ca bresa a fost facuta de localnici, care si-au facut in zona o carare pentru trecerea paraului. "Apa a iesit un pic. Deocamdata, nu a ajuns la case, gospodarii sau terenuri", a spus viceprimarul.

 

Reprezentantii Directiei Apele Romane Somes-Tisa si cei ai Primariei din localitate intervin la aceasta ora pentru refacerea digului. "Am adus nisip si saci si acum ii umplem si refacem digul", sustine viceprimarul Silviu Prundus.

 

Comuna Caseiu a fost afectata in urma cu doi ani de inundatii masive. Atunci zeci de case si anexe gospodaresti au fost sub ape, dar nu s-au inregistrat victime.

 

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis ieri o atentionarea de Cod galben pentru inundatii in mai mai multe bazine hidrografice din tara, printre care si cel al Somesului Mic. Atentionarea este valabila pana maine la ora 14.

Comentarii Facebook