Inundații în județul Cluj, în urma ploilor torențiale - FOTO

 

Ploaia torențială de duminică, 3 iunie, a inundat câteva localități din județul Cluj. 

 

Opt autospeciale cu peste 30 de salvatori, din trei subunități ale ISU Cluj, au intervenit duminică și în diverse locații din județul Cluj pentru scoaterea apei din subsoluri inundate, degajarea căilor rutiere de copaci doborăți de vânt sau alte tipuri de materiale căzute.

 

Situații mai deosebite s-au înregistrat în localitatea Valea Drăganului unde au fost afectate căteva zeci de gospodării, dispuse pe o suprafață de circa 30 de ha, urmare a unei viituri mari de apă acumulate pe un versant din apropiere. În acestea gospodării au fost afectate subsoluri, fântâni cu apă potabilă sau diverse culturi din gospodării și în localitatea Băișoara unde un podeț a fost luat de ape.

 

Intervenția pompierilor a fost solicitată și pentru trei imobile inundate din localitatea Călata, comuna Călățele, unde este necesară scoaterea apei din subsol”, au precizat pompierii clujeni.

 

Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, a declarat că au fost afectate 120 de gospodării.

 

Au fost ploi torenţiale şi cred că au fost peste 120 de litri de apă pe metru pătrat, oamenii din sat spun că nu au văzut niciodată aşa ceva. Au fost afectate peste 120 de gospodării, curţi şi subsoluri ale caselor, iar în anumite porţiuni apa a depăşit o jumătate de metru şi a acoperit şi 15 hectare de teren agricol, de culturi. Avem patru străzi din sat acoperite de ape şi a fost afectat şi un drum judeţean, dar am reuşit să intervenim la timp astfel că se poate circula pe el. Şi un pârâu, Valea Lungii, a ieşit din matcă”, a spus Boca, primarul comunei Poieni, din Valea Drăganului. 

Comentarii Facebook