Intr-o tara fara autostrazi, un om de afaceri din Cluj se bazeaza mai mult pe avion, decat pe masina - VIDEO si FOTO


Un om de afaceri din Cluj traieste dupa deviza "time is money" si, intr-o tara fara autostrazi, incearca sa gaseasca solutii pentru a scurta distantele pana la intalnirile importante pe care le are. Solutia este avionul particular.

Doctorul Sergiu Habago detine societatea Cord Blood Center, specializata in prelevarea si depozitarea sangelui placentar, si sustine ca deplasarile sunt vitale pentru a-si mentine afacerea pe roate. Din acest motiv, dar si pentru ca este pasionat de zbor, si-a cumparat un avion Cessna 172.

"Este cel mai popular avion din lume. Este un Cessna 172, un aparat aflat in fabricatie continua din anii '60 si care s-a produs in peste 47.000 de exemplare. Este cel mai popular avion produs in lume, fiind urmat de un fighter din al doilea razboi mondial facut de rusi in mare volum. Orice pasiune costa. Pana la urma diferenta dintre un barbat si un copil este costul jucariilor. Avionul meu costa nou 305.000 de euro, dar eu l-am luat second. Pretul avionelor variaza, dar eu am dat pe al meu cica 100.000 de euro", a spus Sergiu Habago.

Omul de afaceri marturiseste ca foloseste avionul de fiecare data cand este posibil in deplasarile pe care le face in Europa sau in tara. Totul depinde de conditiile meteorologice, singurele care il pot tine la sol.

"Nu am renuntat la masina, pentru ca inca nu se poate asa ceva. E adevarat ca ma deplasez in tara si in strainatate de cate ori timpul imi permite vremea. Este greu sa echivalezi avionul cu masina pentru ca in aer depinzi de conditiile meteorologice, depinzi de neprevazut. Nu poti sa te bati cu natura, dar atunci cand vremea permite, intr-o tara in care nu avem autostrazi si perspectiva de a avea o retea buna de autostrazi intr-un spatiu est european unde nu este atat de usor sa ajungi, intr-un oras cum este Clujul, care nu este atat de bine conectat cu marile capitale europene sau cu celelalte localitati importante din tara prin legaturi aeriene, avionul devine o alternativa. Repet, numai atunci cand vremea o permite pentru ca nu intotdeauna se poate", a mai spus Sergiu Habago.

Omul de afaceri a vorbit si despre economia de timp pe care o face in momentul in care se deplaseaza cu ajutorul avionului, pe care il si piloteaza.

"Cand vantul este calm timpul de la Luncani (n.red. aerodromul Luncani) pana la Bucuresti, la Baneasa, este o ora si douazeci de minute. Am fost si in afara tarii: in Belgia, Franta, Austria, Ungaria, Polonia, Lituania cu avionul. Daca ne gandim la un drum de Bucuresti care cu masina dureaza intre 8 si 10 ore, fara a respecta toate restrictiile de viteza, cu avionul poti sa ajungi intr-o ora si douazeci de minute. Un alt exemplu este Chisinau, unde ai nevoie de 15 ore sa ajungi cu masina pe drumuri foarte proaste si multa oboseala, iar cu ajutorul avionului ajungi in maxim o ora", a mai spus Sergiu Habago.

Pilotul-businessman sustine ca si alti patroni au inceput sa mearga pe acelasi drum si si-au cumparat avioane de agrement, pe care le folosesc tot mai mult. Dovada sta si faptul ca au aparut mai multe aerodromuri de pe care sa se poata zbura si unde sa fie tinute avioanele.

 

In judetul Cluj, pe langa aerodromul de la Dezmir a fost deschis de curand un altul in comuna Luncani, dupa Campia Turzii spre Targu Mures.

Comentarii Facebook