Interviu cu "mama FNI" despre SOV si Catalin Popa: "Vantu e slab acum, iar Popa il poate infunda" - VIDEO

 

"Mama FNI", Ioana Maria Vlas, a declarat intr-un interviu exclusiv acordat Stiri de Cluj ca aducerea lui Nicolae Popa in tara ar putea sa insemne "pedepsirea lui Vantu pentru banii furati de la FNI". Ea a vorbit si despre scandalul lui SOV cu Sebastian Ghita.

Stiri de Cluj: Credeti ca este veritabila discutia dintre SOV si Sebastian Ghita, managerul Realitatea Tv?

Ioana Maria Vlas: Este Sorin Ovidiu Vantu 100%, pentru ca el avea obiceiul sa foloseasca acest limbaj suburban cu subalternii lui. In Vantu sunt doua personalitati: este golanul de mahala cand vrea sa blufeze, iar cand vrea sa impresioneze cu orice pret, pe unii ii impresioneaza cu eruditia lui. Ceea ce spune Vantu trebuie luat sub beneficiul de inventar. Nu poti sa crezi ca a impuscat pe cineva, asa cum se lauda el. De aici pana la a impusca sute de racheti, sa ma ierte dumnezeu, dar este prea mult chiar si pentru Vantu.

Stiri de Cluj: Ce credeti ca vrea de la Sebastian Ghita?

I.M.V.: In primul rand vreau sa spun ca nu ma asteptam la Vantu sa se expuna din toate punctele de vedete, facand asemenea afirmatii gratuite. El are un singur gand, sa faca afaceri pe banii altuia si nu i-a iesit asa cum ar fi vrut. SOV este o persoana care vrea sa controleze afacerile sale si a reactionat visceral in momentul in care nu i s-a mai dat jucaria. Nu stiu daca nu a fost o facatura inregistrarea la care amandoi au achiesat. Stim cu totii ca reclama este sufletul comertului si asta este o chestiune care putea sa faca rating si este posibil ca initial sa fi existat o discutie si in realitate sa fie o intelegere. Este o chestie de un patetism de mahala si ma mir ca s-a pretat la o asemenea chestie.

Stiri de Cluj: Cum vi se pare Sorin Ovidiu Vantu: speriat sau puternic?

I.M.V.: Dupa cum vad si dupa cum s-a manifestat si in santajul fata de Sebastian Ghita, de la care a vrut sa ia 150.000 de euro, e rizibil. Mie mi-a lasat impresia unei persoane incoltite.

Stiri de Cluj: Ce inseamna aducerea lui Nicolae Popa in Romania?

I.M.V.: Nu pot sa stiu ce este in capatana lui Popa. Este un prieten foarte bun de-a lui Vantu si nu cred ca ar fi vrut sa il tradeze. Nimeni nu stie ce se va intampla pentru ca fiecare atunci cand isi salveaza pielea reactioneaza intr-un mod neasteptat. Popa s-ar putea sa se gandeasca la propria lui existenta si l-ar putea trada. In firea lui poate face asa ceva, dar in situatii limita oamenii reactioneaza paradoxal si nu stiu cum s-a modificat caracterial Nicolae Popa.

Stiri de Cluj: De ce a fost adus atat de tarziu in tara?

I.M.V.: Adusul lui Popa este rezultatul unui demers de indelungata vreme, iar faptul ca l-au adus mi se pare normal. Aceasta ar fi trebuit sa fie reactia autoritatilor. Ceea ce nu e normal e ca l-au adus abia acum. Vantu era in contact cu el. L-au adus acum pentru ca da bine. Da bine in sensul ca ne-am laudat ca suntem un stat care vrem sa starpim coruptia, dar pentru mine nu aducerea este semnificativa eu vreau sa iasa ceva din aceasta aducere, pentru ca altfel toata aceasta cheltuiala, cu avion privat, nu are acoperire. Eu vreau sa aiba acoperire, sa fie condamnat Vantu. Nu sa faca puscarie, ci sa dea banii inapoi oamenilor care au investit la FNI. Daca prin aceasta aducere si prin redeschiderea ipotetica a procesului putem sa il obligam pe Vantu sa dea banii, atunci merita toata aceasta agitatie.

Stiri de Cluj:
Are Popa cum sa dovedeasca vinovatia lui Vantu?

I.M.V.: In justitie exista probe directe, indirecte, marturii si probe materiale. Eu nu am inteles de ce declaratiile mele si ale altora, care au spus clar ca in spatele acestei afaceri profitorul si autorul moral a fost Vantu, nu au fost luate in considerare. Daca Popa vrea sa depuna marturie impotriva lui Vantu atunci am putea avea un rezultat. El stie totul, pentru ca a facut tot ceea ce i-a cerut Vantu.

Stiri de Cluj: In ce a constat "puterea" lui Sorin Ovidiu Vantu? A avut conexiuni in mediul politic?

I.M.V.: Vantu la toata lumea a spus ca el are aceasta aura de infailibilitate si ca el scapa si rezolva orice. Eu si altii am dat marturii in procesul FNI prin care am aratat ca el este vinovat, el a stat in spatele fondului, dar nimeni nu ne-a luat in considerare. Problema este de context. Pe vremea aceea eu ma bateam singura cu Vantu si nimeni nu indraznea sa se atinga de el. Vantu de acum este altul. Atunci stia multe lucruri si santaja pe multi. Spre exemplu, el a reusit in 1 decembrie 1999 sa il convinga pe ministrul de Finante, Decebal Traian Remes, sa investeasca din fonduri publice 300 de miliarde de lei intr-un fond privat. Adevarul este ca a fost timp de 10 ani intangibil. A spus chiar el ca seful SRI, Daniel Timofte, a lucrat pentru el in acea perioada.

Ioana Maria Vlas isi petrece la Cluj sarbatorile de Paste in locuinta mamei sale din cartierul Zorilor. (n.red. La finalul interviului, "mama FNI" a explicat pe scurt, intr-un material video, ce crede despre aducerea lui Nicolae Popa in tara si scandalul SOV - Sebastian Ghita).

 

Citeste si...

Asculta AICI un fragment din inregistrarea discutiei dintre Sorin Ovidiu Vantu si Sebastian Ghita

Comentarii Facebook