Intarzierea de 9 ore a acceleratului Constanta-Cluj, record european!


Intarzierea de 9 ore a acceleratului Constanta-Cluj, de sambata, este cea mai mare din ultimii 20 - 30 de ani din Europa, considera oficialii si sindicalistii care lucreaza in cadrul Cailor Ferate Romane.

"In perioadele mai grele, cu inzapeziri de exemplu, au mai fost intarzieri ale trenurilor, dar in zile de vara, in conditii meteorologice normale, nu stiu sa mai fi intarziat vreun tren atat de mult. Si ma refer la Europa, nu doar la Romania. Doar prin India sau China, tari care stau ceva mai rau cu infrastructura feroviara, e posibil sa mai fi fost o asemenea intarziere", a spus Stefan Roseanu, secretar general al Asociatiei Industriei Feroviare, citat de Adevarul.

Trenul care a plecat vineri din Constanta trebuia sa ajunga in Bucuresti la ora 19.27 si in Cluj-Napoca la ora 4.56. In capitala, acceleratul avea deja o intarziere de 3 ore si dupa ce s-a defectat si locomotiva intarzierea a crescut.

Sefii de tren au relatat ca a fost chemata o noua locomotiva de la Bucuresti, dar nu a putut trage vagoanele asa incat a fost nevoie de o a doua locomotiva, care sa impinga garnitura.

In total calatoria care trebuia sa dureze circa 16 ore a ajuns sa se intinda la 23 de ore si calatorii au coborat la destinatie, in Gara Cluj, sambata la ora 14.00.

Comentarii Facebook