Institutul Oncologic din Cluj are cea mai performanta linie de radiologie din tara

Echipamentele de ultima generatie de la Institutul Oncologic din Cluj au fost inaugurate in prezenta ministrului Sanatatii, Cseke Attila.

 

Investitia, in valoare de 12 milioane de lei, a fost realizata din bugetul Ministerului Sanatatii. Linia de radiologie pusa in fucntiune la Institutul Oncologic "Ioan Chiricuta" din Cluj cuprinde accelerator de particule, un computer tomograf-simulator, un sistem computerizat de planificare a tratamentului, sisteme complete de imobilizare a pacientului, precum si un sistem informational pe suport electronic care integreaza toate activitatile clinice si administrative.

 

"In calitate de ministru al Sanatatii, dar si personal este important sa particip la aceasta inaugurare deoarece in aceasta perioada cu dezbateri despre neajunsurile din sistemul sanitar este bine sa aratam ca avem si rezultate, exemple pozitive. Avem aici la Cluj, dar si in alte locuri din tara, oameni inimosi care lucreaza zi de zi pentru pacienti si care fac treaba buna", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila la inaugurare.

 

In departamentul de radioterapie al Institutului Oncologic din Cluj sunt tratati cu radioterapie externa peste 2.000 de pacienti pe an. Radioterapia este unul dintre cele mai eficiente si putin costisitoare tratamente utilizate in oncologie, cu rezultate din ce in ce mai apreciate pe plan mondial, mai cu seama datorita progreselor tehnice care au aparut in ceea ce priveste aparatura. Mai mult de doua treimi din pacientii cu cancer au nevoie la un anumit moment in evolutia bolii de radioterapie, multi in scop curativ, dar si paliativ sau simptomatic.

Comentarii Facebook