Inspectorul șpăgar de la ISJ Cluj, Peter Tunde, își oferea ”serviciile” și inspectorilor din alte județe


Inspectorul școlar general adjunct de la ISJ Cluj, Peter Tunde, trimisă în judecată pentru fraudarea examenului de bacalaureat, se pare că își oferea ”serviciile” și unor profesori din alte județe pentru a îi ajuta să promoveze examenele de titularizare, se arată în dosarul în care aceasta este cercetată.

În dosar sunt pomenite numele a trei inspector generali adjuncți școlari de la inspectoatele din Bihor, Brașov și Sălaj, care au intervenit pe lângă colega lor din Cluj, Peter Tunde, pentru a frauda examene de titularizare și de bacalaureat.

Inspectorul a recunoscut că a primit de la o candidată trimisă de inspectorul general adjunct de la Bihor, Vigh Zita, suma de 2.500 de euro pentru fraudarea examenului de titularizare.

Știu că avea nevoie de nota 7 sau mai mare, le-am spus că o să încerc să îi ajut și să îmi aducă pentru această intervenție suma de 2.500 de euro”, a declarat Peter Tunde, potrivit EVZ.ro.

Pentru a-și rezolva problema, aceasta ar fi apelat la inspectorul de la ISJ Cluj, Szabo Gabor.

Și-a dat interesul și la notarea favorabilă, pentru că Vigh Zita a promovat. La câtva timp i-am dat colegului meu Szabo Gabor suma de 300 de euro pentru ajutorul dat”, mai spune Peter Tunde.

De asemenea, în dosar mai sunt pomenite numele a doi inspectori școlari, unul din Brașov și altul din Sălaj, pe care Peter Tunde i-ar fi ajutat să își rezolve anumite ”probleme.

Am fost sunată de Szabo Maria, inspector general adjunct la ISJ Brașov care mi-a solicitat sprijinul pentru obținerea unei măriri de notă în consteția formulată de candidata Rakosi, ce a susținut un examen de învățător. Am vorbit pentru mărirea de notă cu profesorul corector Tunde Coroiu, i-a mărit nota de 7 din câte țin minte, anterior obținând 6.50”, a spus Peter Tunde.

Totuși, pe ”colega” sa de la ISJ Sălaj, nu a putut să o ajute, deoarece i-a fost frică, fiind suspectată de corupție. Totuși, în dosar se arată că inspectorul din Sălaj ar mai fi avut o intervenție.

Comentarii Facebook