Inspectoratul Scolar vrea sa inchida cea mai veche scoala speciala din Cluj! - VIDEO

Conducerea Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva, in care invata 160 de copii cu deficiente mintale, sustine ca Inspectoratul vrea sa comaseze Centrul cu scoala Samus.

 

"In 23 noiembrie, la Inspectoratul Scolar, in cadrul ueni sedinte, ne-a fost comunicat faptul ca institutia noastra este propusa pentru a fi desfiintata, din cauze economice, adica o chirie pe care o plateste Consiliul Judetean, care ni s-a spus ca este prea mare. Chiria a fost redusa la jumatate, iar in sedinta Consiliului Judetean din 24 noiembrie presedintele Alin Tise a specificat ca nu doreste si nu sustine desfiintarea acestei institutii care este cea mai veche institutie de invatamant special din Cluj", a declarat Vasilica Cismas, directorul centrului.

 

Ea sustine ca Centrul pentru Educatie Incluziva este singura scoala din Cluj in care invata copii cu tulburari din spectrul autistic si ca profesorii acestei unitati au fost specializati prin proiecte europene.

 

"Consiliul Judetean a spus ca nu sustine acesta idee si continua sa caute un spatiu in care sa se mute intreaga institutie", a mai spus Vasilica Cismas.

 

La Centrul Scolar pentru Educatie Inclusiva, de pe strada George Cosbuc, invata in prezent 160 de copii cu deficiente mintale, dintre care 88 au forme grave.

Comentarii Facebook