ING isi da afara angajatii de la Cluj, dar face eforturi pentru a le gasi de lucru


Compania ING a anuntat ca incerca sa le gaseasca un loc de munca angajatilor pe care ii va disponibiliza pana in luna iulie, cand se inchide Centrul de Servicii de la Cluj.

Concedierea colectiva a inceput in 20 aprilie si va fi finalizata pana la inceputul lunii iulie.

"Angajatii care vor parasi compania la inceputul lunii iulie ca urmare a procedurii de concediere colectiva vor beneficia de un pachet compensator de 3 salarii nete, la care se adauga o suma de 2000 Euro net, echivalentul a aproximativ 6 salarii medii nete la nivelul ING SCE. In cazul in care angajatii vor gasi un nou loc de munca inainte de finalizarea procedurii de concediere colectiva si vor solicita incetarea contractului de munca, prin demisie sau acordul partilor, acestia vor primi un pachet constituit din 3 salarii, pentru a compensa disconfortul creat de necesitatea schimbarii locului de munca. De asemenea, pachetul de servicii medicale private oferit de companie a fost prelungit pana la sfarsitul lunii septembrie pentru toti angajatii", a precizat Raluca Deac, Communications Officer - ING Service Center Europe.

Compania ING sustine ca incearca si sa le gaseasca un loc de munca angajatilor pusi pe drumuri. "Apreciem valoarea si abilitatile angajatilor nostri si acesta este motivul pentru care echipa de management face tot posibilul pentru a facilita contactul cu angajatori din Cluj-Napoca, Romania si din strainatate, pentru a orienta personalul inspre oportunitati de angajare cat mai potrivite profilurilor acestora si pentru a ii sustine in aplicare si pregatirea pentru interviuri. in acest moment, exista 100 de posturi vacante identificate in piata relevanta, iar angajatii sunt in diverse faze de recrutare", a precizat si Koen Vanvinckenroye, general manager ING SCE.

In paralel au fost initiate traininguri in 3 limbi: romana, engleza si ceha.

ING este o companie internationala de origine olandeza, din domeniul financiar care ofera servicii bancare, de asigurare, investitii si pensii. Centrul de la Cluj a fost deschis in toamna anului 2010 si este inchis dupa cateva luni.

 

Vezi si...

ING le da angajatilor de la Cluj 3 salarii+2000 de euro net, ca sa plece cu acordul partilor VIDEO

Comentarii Facebook