Infractor periculos, eliberat de la Penitenciarul Gherla. Un judecător a uitat să îi prelungească mandatul


Un spărgător de locuințe a fost eliberat de curând de la Penitenciarul Gherla, după ce un judecător a uitat să îi prelungească mandatul de arestare, în camera preliminară.

Eugen Rostaș, zis Piticul, este un spărgător profesionist, care a reușit să comită chiar și patru infracțiuni într-o zi fără să lasa nicio urmă. Ultima dată a fost arestat în data de 23 martie 2015, după ce în cursul lunii ianuarie a spart casa unui clujean și a fost prins din cauza unei greșeli comise de spărgător.

În cursul lunii aprilie 2015, Rostaș a fost trimis în judecată iar judecătorul Octavian Chirilă de la Judecătoria Cluj Napoca, care a primit dosarul spre judecare, avea datoria de a verifica legalitatea mandatului de arestare și de a-l prelungi sau nu, la fiecare 30 de zile.

Prelungirea mandatului de arestare s-a făcut la datele de 13 aprilie și 8 mai, a.c., după care la data de 9 iunie, când a avut loc un nou termen de judecată a uitat să scrie în încheierea de ședință că prelungește cu 30 de zile mandatul de arestare al infractorului Eugen Rostaș, potrivit EVZ.ro.

Procurorul de ședință, susțin surse judiciare a fost Ionel Ududec, care a solicitat amânarea judecării dosarului pentru câteva zile din cauza faptului că dosarul nu se afla la Judecătoria Cluj Napoca ci la Tribunalul Cluj.

În lipsa unui mandat de arestare valid, conducere Penitenciarului Gherla l-au pus în libertate pe Rostaș în data de 11 iunie.

Totuși, acesta a fost depistat din nou de polițiști în timp ce ”studia” un apartament din Mănăștur alături de un complice, la începutul lunii iulie, iar după o cursă ca în filme prin oraș, aceștia au fost prins. Polițiștii l-au eliberat, însă, în aceeași noapte, din lipsa de probe. Vezi AICI detalii.

Comentarii Facebook