Infractor dat în urmărire europeană, prins la Cluj. Era căutat de autoritățile franceze



Polițiștii clujeni au depistat, miercuri, un infractor dat în urmărire europeană, pentru comiterea unor furturi.

La data de 6 septembrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii de investigaţii criminale, a fost depistat, pe raza municipiului Cluj-Napoca, un bărbat căutat de către autorităţile franceze”, informează IPJ Cluj.

Pe numele bărbatului, în vârstă de 39 de ani, din Cluj-Napoca, era emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Franţa, pentru aderare la un grup infracţional în vederea pregătirii unor infracţiuni şi furt comis în grup organizat, fapte prevăzute de legislaţia franceză.

Conform datelor obţinute, în perioada 2010-2013, cel în cauză, împreună cu alte persoane, ar fi participat la comiterea a 17 acte materiale de furt pe teritoriul Franţei, având ca obiect utilaje agricole.

Semnalarea privind căutarea bărbatului a fost introdusă în bazele de date româneşti la sfârşitul lunii august a.c., pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii beneficiind de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, a fost prezentat Curţii de Apel Cluj, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile

Comentarii Facebook