Indolența medicilor! A născut un copil mort, după ce medicii au neglijat-o dintr-un motiv HALUCINANT

 

O femeie din Negrești Oaș a nascut un copil mort dupa ce medicii din localitate au ignorat-o o noapte dintr-un motiv de negândit în 2017.

 

Femeia nu a putut beneficia de cezariană deoarece anestezistul nu are program si pe timpul noptii, astfel că tânăra de 24 de ani a fost trimisa cu o ambulanta la Satu Mare, dar pentru prunc a fost prea tarziu.

 

Antonela Vasiuc, bunica bebelusului decedat, a declarat că ”toti se mira de ce un copil la 3,6 kg, la 52 de centimetri, fara niciun defect exterior, cineva il lasa sa moara. Era un copil mare, frumos, normal. Daca luau masurile de rigoare, il aveam acum”.

 

Mama se numește Roxana. Miercurea trecuta, in apropiere de termen, femeia a inceput sa aiba dureri ingrozitoare in zona pantecelor si a crezut ca intra in travaliu. S-a dus la maternitatea din Negresti Oas, la medicul ginecolog care a monitorizat-o pe toata durata sarcinii si care a asigurat-o ca totul e in regula. Dupa doua nopti in care i s-a facut doar o injectie, durerile  s-au intensificat, iar mama Roxanei a luat atitudine.

 

De doua ori l-am intrebat: sigur nu e nicio problema? Facem cezariana daca e necesar. Nu e necesar, travaliul nu a inceput. Noi vrem sa nasca natural, dar daca nu poate, ii faceti cezariana? Sigur, nicio problema, maine dimineata ii facem eco si vedem cum e”, a spus femeia.

 

Medicul mi-a spus: Mamă, ia-ti copilul daca nu vrei sa moara, sau vrei sa se nasca un copil mort? Asta mi-a spus medicul nervos, cand l-am intrebat de ce nu ii face cezariana aici. Si la un moment dat zice ”NU AVEM ANESTEZIST”, a mai spus aceasta.

 

Pe drum spre spitalul din Satu Mare, insa, copilul a murit in pantecele mamei.

 

Medicul de la spitalul din Negrești Oaș, pe care familia il considera vinovat pentru moartea bebelusului, a recunoscut ca anestezistii lucreaza in garzi, doar pe timpul zilei. ”Spitalul din Negresti nu are medic anestezist dupa masa si noaptea. Nu sunt garzi de medic anestezist si nu se poate opera. Dansul nu poate veni daca e nevoie? Nu, medicii anestezisti stau in Satu Mare, amandoi. Pai si daca pacientul are nevoie urgenta? Se cheama ambulanta si se duce la Spitalul de Urgenta din Satu Mare”.  

 

Rudele acuza, in plus, ca atitudinea medicului a fost una aroganta si sfidatoare - comportament de care a dat dovada si in discutia cu reporterul Kanal D.

 

Medic ginecolog: ”Puteti sa veniti la spitalul din Negresti? Noi suntem aici, in fata. - Nu, azi am terminat programul. Maine vin. Si acum de ce nu se poate, de ce nu ne puteti da cateva informatii? Pentru ca sunt in timpul meu liber, de-aia nu se poate”.

 

Rudele indurerate au depus plângeri la poliție și Colegiul Medicilor.

Comentarii Facebook