Incineratorul uman a fost construit la 40 de km de Cluj-Napoca. Cum arată - VIDEO

 

Cei doi oameni de afaceri care au fost alungați din Mănăștur cu tot cu proiectul incineratorului uman și-au pus afacerea pe picioare la 40 de kilometri de oraș.

 

Mircea Dunca şi Racz Levente au investit în satul Bădeni, comuna Moldoveneşti, într-un incinerator foarte modern, cu o tehnologie nepoluantă şi 20 de camere frigorifice, scrie adevărul.ro. Deja au fost făcute 6 incinerări, fără nicio problemă de poluare. 

 

Inaugurăm azi cel mai modern crematoriu din estul Europei sau cel puţin aşa ne place nouă să credem. Se numeşte Ignis (n.r. în limba latină substantivul „ignis“ înseamnă „foc“) şi a fost făcut cu capital românesc”, a spus directorul general Mircea Dunca, care a vrut să deschidă în Mănăștur acest incinerator în 2011, dar locuitorii din zonă și preoții s-au opus. A fost organizat și un marș s-a ajuns și în instanță.

 

La Moldovenești, incineratorul este la 5 km de cea mai apropiată casă. ”După ce s-a petrecut în Cluj am încercat în toate comunele din apropierea oraşului, dar am fost respinşi. Aici, la Moldoveneşti, am întâlnit o dorinţă de a dialoga din partea autorităţilor, ne-au şi ascultat. Au zis hai să vedem că noi nu ne pricepem. Şi a fost prima administraţie care a vizitat crematoriul din Szeged (n.r. în ianuarie 2013) şi a văzut ce înseamnă cremaţiune”, a mai spus Dunca. Construcţia crematoriului a început în august 2013. ”Nu pot să zic că sunt un ateu. Cred că există un Dumnezeu deşi nu sunt practicant al unui cult, dar cred în dreptul fiecăruia de a alege”, a mai afirmat Mircea Dunca. 

 

Șase oameni lucrează la incinerator, iar investiția s-a ridicat la 1 milion de euro.



Comentarii Facebook