Încep lucrările la blocul de 6 etaje de pe Observatorului colț cu Lunii, pe spațiul verde și o parcare! - FOTO

 

Lucările la blocul de șase etaje, de pe strada Observatorului colț cu Lunii, sunt la un pas să înceapă. Zona a fost îngrădită și se pare că fiii fostului rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj (USAMV), Liviu Mărghitaș, nu au întâmpinat riposta locatarilor din zonă.

 

Oameni au amenințat că vor face un scandal uriaș, dar nu au reușit să facă mare lucru pentru a bloca lucrările, șantierul fiind deja îngrădit. 

 

Știri de Cluj a scris despre acest caz în 20 septembrie (Citește AICI amănunte), iar răspunsul Primăriei Cluj-Napoca a fost că acest imobil este construit în mod legal, parcela de teren fiind retrocedat foștilor proprietari. Acolo era un spațiu verde și o parcare pentru blocul de lângă, totul fiind amenajat în anii 80 de regimul comunist de atunci. 

 

Autorizaţia de construire 1035 a fost emisă la solicitarea a două societăţi comerciale. Una, Romdesing SRL, unde acţionari şi administratori sunt fraţii Septimiu şi Victor Mărghitaş, băieţii profesorului universitar Liviu Mărghitaş, preşedintele Senatului Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. Mărghitaş este un simatizant al PSD şi face parte din grupul de prieteni ai fostului ministru de Interne Ioan Rus, fiind un apropiat al acestuia. 

 

A doua firmă care este beneficiara autorizaţiei de construire de pe strada Observatorului este Inter Vega Impex SRL, unde administratori sunt Cătălina Dimideschi şi Elena Ciungan. Potrivit unor surse din domeniul imobiliarelor, Cătălina Dimideschi este o apropiată a arhitectului Bogdan Petrina, biroul de arhitectură al acestuia fiind cel care s-a ocupat de alte invetiţii derulate de aceasta. Un exemplu, în acest sens, sunt două blocuri, cu câte şase apartamente, care au fost construite pe strada Măceşului din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook