Încep furtunile la Cluj. ANM a anunțat un nou COD GALBEN



ANM a emis un nou avertisment de tip cod galben pentru județul Cluj. Acesta este valabil până la ora 19.45.

Se vor semnala frecvente descarcari electrice, ploi cu caracter de aversa ce vor depasi local 25 l/mp, pe arii restranse grindina de dimensiuni mici si medii si intensificari de scurta durata ale vantului ce izolat vor lua aspect de vijelie.

Meteorologii au emis și un avertisment de instabilitate atmosferică accentuată, ce vizează toată țara, valabil până marți seară.

Astfel, în după-amiaza zilei de luni, 25 mai şi în noaptea de luni spre marţi (25/26 mai) în Maramureş, Crişana, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi local în nordul Moldovei, în Oltenia şi în zonele de munte vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat chiar vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi pe spaţii mici 30...40 l/mp.

În cursul zilei de marţi, 26 mai, va mai ploua cu precădere în nordul şi centrul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi munte, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 l/mp.

Comentarii Facebook