Incendiu puternic pe strada Oașului / UPDATE: 45 de oameni evacuați - VIDEO

 

Un incendiu puternic s-a declanșat la un imobil de locuințe aflat în construcție pe strada Oașului 86 - 90.

 

Pompierii sunt în acest moment la locul incidentului.

 

Muncitorii se aflau în imobil în momentul izbucnirii incendiului. Fumul gros ieșea din casa scărilor, iar un bărbat în salopetă care a ieșit a spus că mai sunt oameni în clădire.

 

La nivelul ISU Cluj s-a activat Planul Rosu de Interventie pentru incendiul de pe strada Oasului, până acum au fost evacuate 20 de persoane”, anunță ISU Cluj.

-----------------------------

UPDATE 

 

ISU Cluj anunță că incendiul a izbucnit la o clădire cu regim de înălțime P+10. ”25 persoane s-au auto-evacuat, 20 persoane au fost evacuate de pompieri (10 cu autoscara și 10 pe casa scărilor), 13 persoane au primit asistență medicală de urgență.

 

La fața locului au intervenit 2 autospeciale pentru stingerea incendiilor, o platforma pentru intervenții la înălțime, 5 echipaje medicale (2 SMURD, 3 SAJ) și autospeciala pentru transportul de persoane și victime multiple”, anunță purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

 

La acest incendiu au intervenit 8 Pompieri, 16 paramedici și personal medical.

 

De asemenea, au fost prezente echipaje de la poliție, SVSU ClujNapoca, echipele de intervenție ale furnizorilor de utilități.

 

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 12.40.

 

 

--------------------

UPDATE 1

 

Incendiul a izbucnit la subsolul blocului, iar tot imobilul a fost inundat cu fum. O parte dintre cei evacuați erau muncitori și o parte erau locatari ai blocului, imobilul fiind parțial locuit. 

--------------------

UPDATE 2

 

”Din cele 46 de persoane evacuate, 13 au fost consultate de către personalul medical prezent la locul incendiului, fără a necesita nici una dintre acestea transportul la spital.

 

Arderea s-a manifestat doar la spațiul din subsolul imobilului, fără a se extinde, cu degajări puternice de fum în toate spațiile din imobilul de locuințe, iar flăcările au fost ținute sub control imediat ce au sosit la locul incendiului echipajele de pompieri. Încăperea unde s-a manifestat arderea avea destinația de spațiu tehnic, găzduind mai multe echipamente și instalații pentru utilități și comunica cu canalele tehnice din imobil. Arderea a afectat echipamentele și instalațiile pentru utilități și izolația termică de pe tavanul încăperii de la subsol.

 

 

Cel mai probabil incendiul a fost cauzat de o defecțiune la instalația electrică din spațiul respectiv”, precizează ISU Cluj.

Comentarii Facebook