Miercuri 24 Aprilie

Incendiu puternic la colonia de rromi din Câmpia Turzii. Mascații au intervenit ca să calmeze tensiunile



Un incendiu de mari proporții a izbucnit, duminică dimineață, pe strada Vasile Goldiș, din Câmpia Turzii, în colonia în care locuiesc mai multe familii de rromi.

Pompierii de la Serviciul Public pentru Situații de Urgență Câmpia Turzii au intervenit, inițial, limitând extinderea focului, iar ulterior au intervenit încă 4 sutospeciale de la unitatea de pompieri din Turda. Mai multe familii au fost afectate, neavând unde locui.

Incendiul s-a produs undeva în jurul orei 9.30. Au fost afectate peste 15 locuințe din colonia Goldiș, majoritatea fiind locuințe care aparțin de administrația locală, fiind închiriate familiilor nevoiașe. Nu au fost victime umane, doar pierderi materiale. Focul s-a extins în zona acoperișului, pompierii luptându-se cu flăcările minute în șir, potrivit turdanews.net.

Totodată, la fața locului s-au deplasat și polițiști, inclusiv câțiva ”mascați” de la unitatea specială de intervenții, prezența acestora fiind solicitată pentru ca lucrurile să nu degenereze, pe fondul tensiunilor existente în comunitate.

Unii dintre locuitori îi acuzau pe alții că nu își plătesc întreținerea, că nu au gaz și curent electric, iar din această cauză fac foc în locuință cu ce apucă, acesta fiind motivul pentru care s-a declanșat incendiul.

Pompierii au pornit o anchetă pentru a stabili care sunt cauzele pornirii incendiului.

Comentarii Facebook