In mesajul de Paste, mitropolitul Bartolomeu s-a legat de limba de lemn folosita de ziaristi


Inalt Prea Sfintia Sa Bartolomeu, mitropolitul Clujului, i-a mentionat in mesajul de Paste pe ziaristi si limbajul de lemn care mai este folosit cand se vorbeste despre persoane care au decedat.

Inaltul prelat a spus ca de multe ori pentru a spune ca cineva a murit, s-a stins sau ne-a parasit, in stirile care apar in mass-media se spune "a trecut in nefiinta". "A spune ca a trecut in nefiinta un Eminescu, un Brancoveanu este impietate nu numai asupra celui pomenit, ci asupra poporului roman care s-a nascut crestin", a spus mitropolitul Bartolomeu.

Inalt Prea Sfintia Sa a vorbit despre faptul ca este incorect ca termenii "a trece" si "nefiinta" sa fie alaturati deoarece in nefiinta nu se poate trece. "Suntem inca un popor incultural. Va trebui ca dvs. (n.r. mass-media) sa duceti o munca de a reaseza limba romana in drepturile ei firesti si in nobletea ei pe care o cunoastem inca de la inceputul acestui neam", a mai spus Inatul Prelat

Mitropolitul Clujului a adresat si un mesaj catre credinciosi si le-a urat "Un Paste Fericit" si multa lumina in case cu ocazia celei mai importante sarbatori a crestinatatii.

Comentarii Facebook