În ianuarie se implementează sistemul de ticketing. Boc spune cum va funcționa



Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că începând cu luna ianuarie a anului viitor se va implementa sistemul de ticketing pentru mijloacele de comun ale Companiei de Transport Public.

Edilul șef a explicat că prin noul sistem de ticketing se va putea utiliza același bilet pe toate mijloacele de transport în comun, în funcție de perioada pentru care a fost achiziționat biletul (o oră, două ore, o zi, o săptămână).

Mergi și validezi biletul, cobori din autobuz, te poți urca înt-un troleibuz. Depinde pe ce perioadă ai luat biletul: pe o oră, pe șase ore, pe o săptămână”, a declarat Emil Boc în cadrul emisiunii Știri de Cluj LIVE.

El a explicat că, pentru o perioadă, acest sistem de ticketing va fi folosit în paralel cu sistemul actual, cu bilet.

Noutatea va fi că vor exista automate de unde se pot achiziționa bilete la orice oră din zi și din noapte. De asemenea, vor fi validatoare în fiecare autobuz. În străinătate toată lumea intră prin față, ca oamenii să poată să cumpere bilete chiar și de la șofer. Noi am decis să punem validatoare și în spate, astfel încât să nu se înghesuie lumea, având în vedere dimensiunea acestui oraș și prezența studenților”, a mai spus primarul municipiului Cluj-Napoca.

Prețul pe oră urmează să fie stabilit de către Compania de Transport Public Cluj-Napoca, ținând cont de prețurile actuale ale biletelor.

Prețul pe oră va fi stabilit de CTP. Acesta va fi calculat ținând cont de prețul actual al biletelor. Prețul astăzi este de 2 lei pentru o călătorie, biletul cu două călătorii este 4 lei. Pornind de la această formulă, care este validată de Consiliul Local, o vor transforma pentru sistemul de ticketing”, a mai declarat Emil Boc.



Comentarii Facebook