În Feleacu, dezvoltatorul Budău, din Satu Mare, construiește fără autorizație de construire, chiar sub nasul autorităților

 

Un clujean a fost protagonistul unei întâmplări absolut incredibile. Omul s-a împrumutat la bancă și și-a cumpărat un teren de 1.500 de metri pătrați, în satul Gheorgheni, unde a vrut să-și construiască o casă.

 

Lângă terenul lui Vlad Câmpean, un alt pontetat din Satu Mare, un dezvoltator imobiliar, Cristian Budău a cumpărat și el o parcelă de teren, unde peste noapte a început să construiască o casă, fără autorizație de construire. Vlad Câmpean susține că Budău și-a depozitat tot pământul provenit din excavări chiar pe terenul lui, fără a avea acordul său. ”Eu am cumpărat acel teren pentru a putea să-mi fac o casă. Apoi, mi-am dat seama că e prea departe de Cluj și am decis să îl vând, sens în care am pus un anunț la poartă. Între timp, vecinul Budău i-a cerut acordul mamei mele pentru a putea să-și depoziteze pământul pe terenul nostru. Am refuzat categoric dar el tot a pus pământul. Acum, tot terenul este un adevărat dezastru. În plus, a dat jos și țărușii care delimitau proprietațile”, povestește Vlad Câmpean.

 

Clujeanul a depus o plângere penală la Poliția Feleacu și a reclamat situația la Primăria Feleacu. ”A preferat să efectueze toate aceste activități pe “furiș”, cu speranța că noi nu vom trece pe la teren. Mai mult, suntem siguri de faptul că acesta înca din momentul în care a sunat-o pe mama mea,  pentru a-i cere acordul, avea deja depozitat pământul pe terenul nostru”, a mai spus Câmpean. În plus, fundația care deja a fost turnată de Bădău, se află chiar pe limita de proprietate, deși Codul Civil impune o distanță de minim trei metri.

 

Contactat, viceprimarul din Feleacu, Jakabffy Barna Samu a declarat pentru Știridecluj.ro că a aflat despre situație abia în cursul zilei de azi. În plus, Jakabffy Barna Samu a susținut că Budău se crede un fel de șmecher care construiește fără autorizație de construire. ”Noi îi vom opri lucrările pentru că nu are autorizație de construire. Dacă nu se oprește cu lucrările după acest demers îi vom face plângere penală și îi vom cere să intre în legalitate. Au  mai existat astfel de șmecheri în Feleacu care acum, stau cu casele sau cu blocurile nerecepționate de trei ani. Dacă nu au avut acte nu le-am recepționat lucrările”, a spus viceprimarul Jakabffy Barna Samu.

 

Cristian Budău, este potrivit Ziarului Financiar, un dezvoltator imobiliar care a derulat proiecte imobiliare în județul Maramureș. Știridecluj.ro la contactat pe dezvoltatorul imobiliar dar acesta nu a răspuns la telefon.

Comentarii Facebook