In Cluj-Napoca e scump si sa mori si esti ingropat la cimitirul saracilor

 

Consilierii locali au decis in sedinta de marti majorarea taxelor pentru serviciile funerare din Cluj-Napoca. Astfel, concesionarea unui loc de veci a crescut de la 20 - 38 de lei mp/20 de ani la 100 de lei mp/20 de ani.

 

Au crescut si alte taxe, cum ar fi cea de inchiriere a capelei, de la 1,5 lei pe zi la 20 de lei pe zi, iar inchirierea camerei de preoti costa  0,5 lei , iar acum costa 5 lei/oficiere.

 

De asemenea, a crescut si taxa pe obtinerea avizului anual de catre constructorii care executa lucrari si reparatii funerare, de la 650 de lei la 1.200 de lei pe an.

 

Taxa de concesiune a unui loc de veci anticipat a fost infiintata si este de 300 de lei pe an, iar cea pentru intretinerea si curatenia cimitirului este de 10 lei pe an.

 

Primaria municipiului Cluj-Napoca a marit taxele, dar mai dispune de locuri de veci libere doar in cimitirul de pe Valea Chintaului, cunoscut si ca cimitirul saracilor.  La sedinta de Consiliu Local, de marti, primarul Sorin Apostu a anuntat ca intentioneaza sa deschida un cimitir pe Dealul Lomb, dar pana atunci, timp de circa doi ani, va fi folosit cel de pe Valea Chintaului.

 

"Asteptam si propuneri pentru deschiderea unor cimitire private pentru ca se practica si sunt in toata lumea. Oricum noi vom face ce trebuie si vom mai deschide unul pe Dealul Lomb, pentru a face fata cererii", a declarat Sorin Apostu.

Comentarii Facebook