In 2010, vom avea doar 4 zile libere din 11

Anul 2010 este al doilea an in care romanii beneficiaza de 11 zile libere din punct de vedere legal. Teoretic, pentru ca practic din 11 raman doar 4, intrucat 7 dintre ele cad in week-end. Astfel, vom incepe anul cu trei zile libere, pentru ca 1 ianuarie este vinerea.  2 ianuarie suntem liberi, dar este sambata asa ca ca o zi, am pierdut-o. Sarbatorile de Paste sunt inscrise in calendar in zilele de 4 si 5 aprilie, care vor deveni alte dou? libere.

 

1 mai , inca o zi libera oficial "pierduta", pentru ca e sambata.

 

15 august, o zi primita de curand ca liber oficial, cade tot in week-end, intr-o duminica.

 

Codul Muncii a fost modificat in 2008,  asa ca teoretic dispunem de trei zile libere in plus: prima si a doua zi de Rusalii, precum ?i 15 august - Adormirea Maicii Domnului (Sfanta Maria). Rusaliile sunt sarbatorite duminica, la 50 de zile dupa Paste si marcheaza coborarea Sfantului Duh asupra ucenicilor lui Christos. În 2010 se vor sarbatori in 23 si 24 mai (duminica si luni).

 

Ziua Nationala, 1 decembrie va fi sarbatorita miercuri, deci adio minivacanta  legata de weekend.

 

Cel mai rau va fi de Craciun si de Revelion. 25 si 26 decembrie, se vor sarbatori sambata si duminica. Iar 2011 va incepe fara nicio zi legala libera  pentru ca 1 si 2 ianuarie sunt inscrise in calendar sambata si duminica.

 

Comentarii Facebook