Imagini cu premierul Ponta în avionul F-16 de la Câmpia Turzii. Avionul a fost pilotat de maiorul Yogi Brown - FOTO

 

Premierul Victor Ponta a zburat cu un avion de vânătoare F-16, la finalul exercițiului militar de la Baza Aeriană 71 - Câmpia Turzii. 

 

Pilotul care a manevrat avionul cu care a zburat premierul este maiorul Yogi Brown, de la baza US Air Force de la Aviano, nordul Italiei.

 

Am avut noroc de timp frumos. Am  zburat în formaţie. Premierul vostru a vorbit tot timpul şi a fost foarte încântat de această experienţă. Am discutat despre multe, despre diferenţele dintre maşină şi avion, despre faptul că eu am un băiat de şase săptămâni, iar el a fost foarte încântat. Am mai discutat despre pasiunea lui pentru baschet, iar eu i-am spus că şi preşedintele Obama are aceeaşi pasiune. Nu cred că a fost foarte speriat. Cred că s-a simţit foarte bine. L-am întrebat dacă îi e bine acolo în spate şi mi-a spus că se simte extraordinar”, a relatat la final pilotul american. 

 

Victor Ponta a spus că nu se poate compara zborul cu avionul și cursele de la raliu. ”Nu se poate compara un F16 cu o maşină de curse. Avionul zboară cu 2.300 de kilometri la oră iar maşina merge cu 230 km/h. Nu există comparaţie”, a spus premierul. 

Comentarii Facebook