Miercuri 24 Aprilie

Imagini cu deținutul EVADAT de la IPJ Cluj aflat încă în libertate au fost distribuite în tot Clujul - FOTO

 

Ultimul deținut aflat în libertate, dintre cei patru evadați sâmbătă seara, Alexandru Bartuș, este căutat în tot județul.

 

Bartuș a fost arestat în 13 ianuarie 2015 pentru furt și este considerat cel mai abil dintre cei patru care au fugit din arest.

 

Fotografia lui a fost distribuită în mijloacele de transport în comun și în zonele publice. 

 

Alexandru Bartuș are 32 de ani; 1.80 m; purta bluză vernal, de nuanţă deschisă; haină şi pantaloni sport, gri, cu două dungi, albastre; pantofi sport,  alb cu negru.

 

Bărbatul a evadat sâmbătă după-amiaza din arestul IPJ Cluj, alături de alte trei persoane. Cei patru erau la plimbare și au reușit să desprindă grilajul care acoperea curtea interioară a arestului și să fugă. 

 

Polițiștii au reușit să îi prindă pe trei dintre evadați, pe doi la Gara Cluj, iar pe altul în cetrul orașului. Citește aici detalii. 

 

Poliția Cluj îi avertizează pe cei care îl ajută că riscă pedeapsă cu închisoarea: ”AJUTORUL DAT PERSOANELOR EVADATE CONSTITUIE INFRACŢIUNE !!!

    

ART. 269 Cod penal

    FAVORIZAREA FĂPTUITORULUI

    (1) Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

 

ART. 285 Cod penal”.

 

De asemenea, dacă Bartuș se va preda va beneficia de unele circumstanțe atenuante:

 

ART. 76 Cod penal

    EFECTELE CIRCUMSTANŢELOR ATENUANTE

    (1) În cazul în care există circumstanţe atenuante, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită se reduc cu o treime.

    (2) Dacă pedeapsa prevăzută de lege este detenţiunea pe viaţă, în cazul reţinerii circumstanţelor atenuante se aplică pedeapsa închisorii de la 10 la 20 de ani.

    (3) Reducerea limitelor speciale ale pedepsei se face o singură dată, indiferent de numărul circumstanţelor atenuante reţinute.”

Comentarii Facebook