Iluminatul de sarbatori in Cluj-Napoca porneste in 1 Decembrie


Iluminatul festiv de sarbatori in Cluj-Napoca va fi pornit in acest an in data 1 Decembrie. De asemenea, vor fi impodobiti 18 brazi in oras, fata 16 brazi in 2010. Acestia vor fi adusi din zona Belis - Rachitele.

Pe strazile din Cluj-Napoca vor fi montati turturi luminosi albi cu o lungime totala ce depaseste 7 kilometri, perdele luminoase in suprafata de peste 650 metri patrati, lungime totala de sir luminos pentru arbori este de 10 km, 56 de bannere luminoase de sezon, pe stalpi vor fi montate 419 de figurine diverse, inclusiv stelele 3D. Ca si noutate, 50% figurinele montate pe stalpi sunt noi si dinamice.

Culoarea predominanta este si in acest an albul, urmand sa fie amenajate festiv si intrarile in oras dinspre Turda, Apahida si Floresti.

 

"Anul acesta Primaria realizeaza o economie de 5%, atat la costurile legate de sistemul de iluminat in sine, cat si la consumul de energie electrica. 95 % din elementele folosite sunt pe baza de lampi LED, fata de aproape 90% anul trecut. Puterea instalata va scadea fata de anul trecut de la 450kW la 425 kW", se arata intr-un comunicat al Primariei Cluj-Napoca.

O serie de firme din oras vor sponsoriza si in acest an realizarea iluminatului public in diverse locuri publice, in special piete, urmand ca brazii naturali si cei amplasati de Primarie in diverse locatii din oras sa fie decorati de catre sponsori.

Pana la aceasta ora au confirmat pentru amenajarea festiva urmatoarele firmele:


- AndoConstruct pt amenajarea zonei centrale din cartierul Zorilor
- Diferit pt Nodul Omega (intersectia dintre str. Primaverii si str. Islazului) si intersectia Calea Turzii cu str. Strugurilor
- Rosal –  Pod Calvaria
- RATUC – P-ta Garii
- Energobit – B-dul Eroilor
- Orange – P-ta Unirii
- AISE – P-ta Marasti
- Voltinstal – P-ta Cipariu
- Cas Someseni – Oser
- Neon – intersectia str. Paris cu str. Marasesti
 
Pentru brazii impodobiti in acest an s-au angajat:

- Coral – sens giratoriu Marasti
- RAT – Loc de joaca str. Pasteur nr 38-40
- URSUS – P-ta Mihai Viteazul
- ConA – P-ta 14 Iulie
- Brantner Veres – Biserica Sf. Petru
- TACT – P-ta stefan cel Mare
- ELIN – P-ta Lucian Blaga
- CFR – Parc Kovary

 

"O alta noutate se refera la momentul in care se vor aprinde luminile de sarbatoare in oras. Am ales ca, in acest an, momentul sa fie in ziua 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei. Luminile se vor aprinde din piata Unirii - care, pentru prima data va gazdui si concertele ocazionate de Ziua Nationala, pe care, in mod uzual le organizam in Piata Pacii. Tot in Decembrie vom deschide si Targul de Craciun, cu casutele din lemn pline de bunatati, patinoarul si multe surprize. In prima zi, 1 decembrie, in 6 decembrie - de Sf. Nicolae si in 24 ianuarie accesul pe patinoarul din Piata Unirii va fi gratuit", se mai arata in comunicatul municipalitatii.

Comentarii Facebook